Hírek

Olimpici GP3: Imre 3., Jakobi 6.

Olimpici Grand Prix 3.
Budapest, 2020. január 24–26.

Az Olimpici Épée Grand Prix harmadik, fővárosi fordulóján versenyeztek a PTE-PEAC Vívószakosztály versenyzői a törpici, gyermek, újonc és serdülő korcsoportok versenyszámaiban. A leányok ismét túlszárnyalták a fiúkat: Jakobi Júlia ezúttal az idősebbek között ismételte a GP2-n elért 6. helyezését – ám a közel száz versenyző között elért remek teljesítmény ezúttal nem lehetett a legjobb pécsi eredmény; hiszen Bokrétás Csaba edző másik tanítványa egészen az elődöntőig jutott, és így bronzérmes helyezésével Imre Luca lehetett a forduló legjobb pécsivívója.

Bokrétás Csaba edző, és a két legjobban szereplő pécsivívó: Jakobi Júlia és Imre Luca | fotó: pecsivivas.hu / Óbert N.

Gyermek (U11-12) korcsoport
A pénteki versenynapon a gyermek fiúk 146 fős mezőnyében a legjobb pécsi eredményt Kosztor-Nemes Boldizsár érte el, aki a 36. helyen végzett. Bagoly Benedek a 45., Lippai Máté a 48. helyen végzett.

Újonc (U13) korcsoport
Szombaton a legnépesebb versenyszámban, 138 induló között végzett Lippai Máté a 42. helyen, Gyenis Máté ugyan egy sokkal előrébb sorolt ellenfelet vert meg a 64. közé jutásért, azt követően sajnos vereséget szenvedett, és a 64. helyen zárt.

A leányok versenye 116 fős létszámmal startolt, és kicsin múlt, hogy Jakobi Júlia a nyolc közé jusson. A csoportjában öt győzelem / egy vereség arányban vívott, majd a táblát a 12. helyről kezdhette: a 64-es táblán Jakobi / Klenyán (BHSE) 15/10; a 32-ben Jakobi / Herendi 15/7, majd a 16-ban Jakobi / Juhász (BHSE) 13/15, így Julcsi a 11. helyen fejezte be korosztályában.
Herke Réka a 18. helyen zárt, miután a táblán egy győzelemmel ( Di Leo, VASAS ellen 15/10 ) a 32-be jutott, azt követően a 16-ba jutásért viszont vereséget szenvedett (Goczal, SUI ellen 13/15). 

Törpici (U10) korcsoport
A legkisebbek is a második versenynapon léptek pástra: a korcsoportban a PTE-PEAC jelenleg nem rendelkezik sok versenyzővel, s az apróságokat csak kisleányok képviselik:
Varga Judit a 20., Nyári Boróka a 40. helyen végzett a 44 fős mezőnyben.

Serdülő (U14) korcsoport
A záró versenynapon 120 serdülő fiú lépett pástra, köztük Reuter Ákos, aki a 41. helyezésig jutott; Farkas Bulcsú a 48., Puskás Péter az 50. helyen végzett.

A serdülő korcsoport pécsi srácai versenyben | Fotó: pecsivivas.hu / Hesz-Antonovics Dóra

A leányok versenyszámában 97 vívó indult, köztük két pécsi is a legjobb nyolc között végzett: Imre Luca bronzérmet szerzett, Jakobi Júlia a 6. helyezést érte el. A csoportfordulóban Luca és Juli is 5/1 győzelem/vereség arányban fejezett.
A 64-ben Imre / Nagy (Interfencing DSC) 15/8, Jakobi / Parlagi (MTK) 15/14.
A 32-es táblán Imre / Kozsla (BHSE) 15/13, Jakobi / Herendi (DVE) 15/12. 
A 16 között Imre / Illés (BHSE) 15/9, Jakobi / Borbély 15/12. 
A negyeddöntőben Imre / Szalma (BALATON VK) 15/14, Jakobi / Wimmer (MTK) 6/13, így Julcsi itt kiesett, és a 6. helyen végzett – újoncként a serdülők között!
A továbbjutó Wimmer az elődöntőben megállította Imrét is 15/6 arányban, így Luca a harmadik helyen végzett. Dícséret illeti mindkét versenyzőt, és edzőjüket, Bokrétás Csabát! Emellett Füredi Anna a 30., Machlik Míra az 54. helyen végzett.

Két pécsivívó a serdülő leányok legjobbjai között: Imre Luca bronzérmet, a még csak újonc Jakobi Júlia meg a 6. helyezésért járó érmet vihetett haza | fotó: pecsivivas.hu / Óbert N.

A részletes versenydokumentáció ezen a hivatkozáson tanulmányozható.

Hamarosan diákolimpia!
A Magyar Diáksport Szövetség regionális versenyét, a Nyugat-magyarországi Párbajtőr Diákolimpiát a PTE-PEAC Vívószakosztály rendezi meg 2020. február 01–02-án a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnázium sportcsarnokában (7621 Pécs, Széchenyi tér 11.).
A rendezvényen minden versenyérett pécsi, I–VI. korcsoportos (2000–2011 között született) vívó részt vesz, és természetesen Nyugat-Magyarország vívóklubjainak vívói is eljönnek a megmérettetésre. A versenykiírás már megtekinthető, ahol a nevezés pontos menete is olvasható. A pontos időbeosztást a szerdán záruló nevezések után teszi közzé a szakosztály. 

A vívás iránt érdeklődő közönséget szeretettel várja a pécsi vívószakosztály!