Hírek

Két arany, három bronz Bajáról

IV. Pósta Sándor Emlékverseny
Baja, 2019. december 10.

A Bács-Kiskun megyei Bajai Vívó Sportegyesület 2016-ban szervezte meg első szabadidős versenyét, amely azóta is a legnagyobb összefogással és szeretettel rendezett verseny, amely második alkalommal nyílt verseny. A PTE-PEAC vívói az előző évben kilenc érmet hoztak el, és idén is a szakosztály hírnevét öregbítették eredményeik:
a felnőttek versenyein Mátyás Pál a 3., Rab Attila az 5., Hajdu Réka a 3., Herke Réka az 5., a serdülők versenyein Imre Luca az 1., Herke Réka a 3., Füredi Anna a 8., Reuter Ákos az 1. helyezést szerezte meg.
Ez bizony két aranyérem, három bronzérem, és három további érmes helyezés – nem kis büszkeséget okozva a jelenlévő Bokrétás Csaba, Patócs Zsolt, Hesz Krisztián és Hesz-Antonovics Dóra edzőknek.

.

A felnőtt férfi mezőny 84 indulóval zajlott.
A csoportfordulóban Rab Attila és Hesz Krisztián 5/0, Benedek Dezső, Mátyás Pál, Siker Mihály és Plazzeriano Gábor egyaránt 2/3, győzelem/vereség arányban vívott.
Mátyás Pál a bronzéremig öt remek győzelmet teljesített, és csak a döntőbe jutásért állította meg Urbán Zsolt (MTK), akit ezúttal egy pécsinek sem sikerült legyőznie: Hesz Krisztiánt a nyolcba jutásért állította meg, aki így a 10. helyen zárt; Rab Attila az elődöntőbe jutásért szenvedett vereséget tőle, aki így lett 5. helyezett.
Benedek Dezső a 30., Plazzeriano és Siker nem jutottak a 32-es táblára.

A felnőttek pécsi favoritja ezúttal Mátyás Pál | fotó: pecsivivas.hu

.

A felnőtt női versenyben 54 vívó vett részt.
A csoportfordulót Hajdu Réka és Herke Réka is vereség nélkül teljesítette, Póka Bea és Imre Luca 4/1, Varga Tímea és Lorch Nikoletta 2/3 győzelem/vereség arányban vívott.
A két pécsi Réka akadálytalanul menetelt a legjobb nyolc közé, ahol Hajdu a döntőbe jutásért kapott ki Zs. Tóthtól (BVSC), aki előtte a még csak újonc Herkét is kiejtette az elődöntőbe jutásért. Hajdu így bronzérmet szerzett, Herke az 5. helyezést érte el. Mellette még Imre Luca is szimultán vívta a két versenyt, így akaratlanul, ám biztos nyerési vággyal ők voltak a nap hősei, hiszen szinte pihenő nélkül egyszerre helytálltak a serdülők és a felnőttek párhuzamosan zajló versenyében is. Réka fiatal kora ellenére (U13) az idősebb serdülők között bronzérmet, míg a felnőtt mezőnyben 5. helyezést ért el, Imre Luca pedig amellett, hogy miközben megnyerte saját korcsoportját, a felnőttek között is csak kicsi válaszotta el, hogy a legjobb nyolcba bekerüljön, így Bokrétás Csaba tanítványai abszolút szépen teljesítettek!
Imre Luca a 10., Póka Bea a 18., Varga Tímea a 27., Lorch Nikoletta a 29. helyezést érte el.

Dupla PEAC-siker, dupla Réka-siker a felnőtt mezőnyben | fotó: pecsivivas.hu

.

A serdülő leányok eredményhirdetése igazán pécsiesre sikerült, hiszen a 23 fős mezőnyben az aranyat, a bronzot, és a nyolcadik helyért járó érmet is pécsi vívó vihette haza.
A csoportkörben Imre Luca 5/0, Herke Réka és Doma Boglárka 4/1, Füredi Anna 2/2, Machlik Míra 2/3 győzelem/vereség arányban vívott.
Imre Luca a 16-os táblán kezdett, ahol egyből a klubtárs Machlik Mírával került össze (15/13), aki így nem juthatott tovább, és a 15. helyen végzett, pedig a 32-es táblán érinthetetlen volt: Sikora (CRO) ellen 15/0-ra nyert. Luca ismét szorosat (15/14) vívott az elődöntőért Horváth (DANUBIUS RSC) ellen, majd ismét egy klubtárs, Herke Réka ellen kellett bizonyítania a döntőbe jutásért (15/11), majd a döntőben a DEBRECENI SC vívóját, Vásárhelyit is sikeresen legyőzte 15/10 arányban; Herke így a bronzérmet kaparinthatta meg. A házitalálkozók nem értek véget: Füredi Anna 15/12 arányban nyert a 32-es táblán, ám a nyolcba jutásnak ismét klubtárs fizette az árat: a szoros asszót 15/14 arányban Doma Boglárkával vívta, aki így a 9. helyen végzett, Anna pedig a 8. helyen zárt, miután az elődöntőért elvesztette az asszóját Szakmáry (VVSK) ellen 9/15 arányban.

Három a kislány, és mind pécsi, s mind érmes: Luca, Réka, Anna | fotó: pecsivivas.hu

.

A serdülő fiúk 38 fős mezőnyében Hesz Krisztián tanítvány jutott el egészen a dobogó legfelső fokára: Reuter Ákos aranyérmet nyert, a többi pécsi versenyzőnek a jóval idősebbek között még nagy falat volt a legjobb nyolc közé jutnia.
Reuter Ákos és Kovácsfi-Till Áron hibátlan csoportkört vívott,  Gyenis Máté 4/1, Kosztor-Nemes Boldizsár és Lippai Máté 3/2, Nyári Koppány 2/3, Bótor Zerind 1/5  győzelem/vereség arányban vívott.
Pécsi mérkőzésekből itt sem volt hiány: Kosztor-Nemes Lippaitól kapott ki, akit pedig a nyolcba jutásért Reuter vert meg. Kovácsfi-Till Áron elegendő versenytapasztalat híján a kevésbé esélyes horvát Maric-tól kapott ki 15/7-re, így a 9. helyen végzett. Gyenis pedig nem találta a fogást Urbán (Danubius RSC) ellen, így a 12. helyen zárt. Lippai Máté a 13., Kosztor-Nemes Boldizsár a 21., Nyári Koppány a 24., Bótor Zerind pedig a 33. helyen végzett.

A verseny második pécsi aranyérmét Reuter Ákos szerezte meg | fotó: pecsivivas.hu

.

További fotók a versenyről a szakosztály fb-albumában.