Hírek

Keleti párbajok: Oli GP és Szatmár’

Olimpici Grand Prix 1.
Hajdúhadház, 2019. november 22–24.

Az idény első nagy utánpótlásversenye, a Békessy Debrecen által szervezett Fülöp Gyula Emlékverseny zajlott a hétvégén. Az U10–U14 mezőnyökben a pécsi versenyzők is pástra álltak – éremszerző ezúttal nem volt köztük, ám értékes helyezéseket szereztek az erős mezőnyökben.

A gyermek (U11–12) fiúk 100 fős versenyében két pécsinek alakult szorasan a versenye: Lippai Mátét csak a későbbi győztes brit versenyző, Choi állíthatta meg, igaz, már a legjobb nyolcba jutásért, így a 15. helyen végzett.

Példaképe nyomában: Lippai Máté | fotó: pecsivivas.hu

A 16-ba jutásért kapott ki Kosztor-Nemes Boldizsár, aki így a 18. helyen zárt. Bótor Zerind a 42., Bagoly Benedek az 54. helyen végzett.
A leányok versenyében 84 vívó között Fodor Bianka a 60. helyen végzett.

Az újonc (U13) fiúk 105 fős mezőnyében is kipróbálta magát Lippai Máté és Kosztor-Nemes Boldizsár: a nagyobbak között Máté a 28., Bobi a 41. helyezést érte el. Szántó László a 61. helyen végzett.
A korcsoport lánymezőnyében 84 induló versenyzett, köztük Jakobi Júlia a 12. helyen zárt, miután a táblán két ukrán ellenfelét is legyőzve a nyolcba jutásért román ellenfele bizonyult jobbnak nála. Herke Réka a 26., Doma Boglárka a 45., Machlik Míra az 55. helyen végzett.

A serdülők (U14) versenyében Reuter Ákos a 21. helyezést érte el 101 vívó között, Puskás Péter a 61. helyen zárt.
A serdülő leányok 92 fős mezőnyében Doma Zsófia a 9. helyen végzett, amellyel a GP-forduló legjobb pécsi eredményét hozta. Zsófi hibátlan csoportfordulót vívott (hat győzelem vereség nélkül), majd a rangsor 3. helyezettjeként kezdte a táblát, ahol kiemeltként két szép győzelmet aratott, ám román ellenfelén nem találta a fogást a legjobb nyolcba kerülésért folytatott csörtében.
Jakobi Júlia a 23., Imre Luca a 34., Herke Réka az 57., Doma Boglárka a 64. helyen végeztek.

Zsófi és mestere, Bokrétás Csaba | fotó: pecsivivas.hu

A legkisebbek, a törpici (U10) korosztályában csak a leányok között indult pécsi versenyző: a 40 fős mezőnyben Varga Judit a 16., Nyári Boróka a 31., Sörös Eszter a 32., Papp Nikolett a 33. helyen végzett.

Részletes eredmények.

.

.

VII. Veterán Nemzetközi Vívókupa
Szatmárnémeti, Csipler Sándor Vívóterem, 2019. november 17.

A Dr. Bay Béla emlékére szervezett nemzetközi veterán vívóversenyen magyar és román versenyzők álltak pástra. A határközeli, szatmárnémeti vívóklub versenyén már tavaly is képviselte két versenyző a PTE-PEAC színeit: Plazzeriano Gábor a 40 éven felettiek versenyében ezúttal bronzérmet nyert; Benedek Dezső vívására azonban idén is jó hatással volt a szatmári vívóterem sajátos atmoszférája, így korosztályában a 70+ kategória aranyérmét vehette át.
Nemcsak címvédő státuszának örülhetett: a Dr. Bay Béla vándorkupa is a kezébe került tavalyi és idei eredményéért.

Benedek (bal oldalon) ezúttal is kortársai élére állhatott: szépen csillog az aranyérem! | fotó: pecsivivas.hu

.

Benedek a Bay Béla vándorkupával | fotó: pecsivivas.hu