Hírek

Remek ezüst Mátyástól – kadét EFC, és érzékenyítés

Trofeo Maestro Dario Codarin
Klagenfurt, 2019. október 26.

Az Ausztriában rendezett kadét európai körversenyen az U17 korcsoport vívói mérték össze tudásukat egyéni, illetve csapat versenyszámokban.
A lányok egyéni versenyének 181 fős mezőnyében 20 magyar versenyző állt rajthoz. A legjobb hazai eredményt a Fless versenyzője, a bronzérmet szerző Szarvas Rita érte el.
A PTE-PEAC színeiben Miklós Fanni indult, aki a csoportfordulóban 4/2 győzelem/vereség arányban teljesített, így a rangsor 40. helyéről kezdhette a táblát, egyből a 128 között. Asszója olasz ellenfelével szorosan alakult, ám végül Miklós kikapott 15/13 arányban Bellotti-tól, így a 72. helyen végzett.
A lányok csapatversenyén 31 csapat vett részt, a legtöbb nemzet több csapatot is indított. Miklós Fanni a 4. magyar csapat tagjaként vette ki részét Pruzsina Panna, Bencsik Anna és Oláh Lili társaságában. A csapat egyből Románia 2. csapatával került össze, amely megállította a csapatot (45/39), amely így a 26. helyen végzett; a legjobban a bronzérmet szerző egyes számú magyar csapat szerepelt (Demeter, Kálmán, Wimmer, Szarvas).

A fiúk 211 fős mezőnyében is végzett honfitárs az élbolyban, ezüstérmet szerzett az OMS-Tata versenyzője, Kovács Gergely. A PTE-PEAC színeit a jelenleg németországban tanuló Farkas Domos képviselte, aki a csoportfordulóban 2/3 győzelem/vereség arányban teljesített, így a rangsor 135. helyéről kezdte a táblát. Farkast a 256 között maga mögé utasította olasz ellenfele, Comolatti (6/15), így a 146. helyen végzett.


Kosár és vívás az érzékenyítés jegyében

Pécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia, 2019. október 26.

A Pécsi Közösségi Alapítvány szervezte I. Rolling Basket Cup nemzetközi
kerekesszékes kosárlabda tornán a PTE-PEAC is érdekelt volt, hiszen a rendezvény egyben egy parasportolási lehetőségeket bemutató érzékenyítő program volt.

A verseny mellett játékos vetélkedők, és több, Pécsett
is űzhető parasportok bemutatása és kipróbálása várta az érdeklődőket.
A PTE-PEAC Vívószakosztálya is a program támogatói, valamint résztvevői között szerepelt, hiszen a vívás egyike a baranyai megyeszékhelyen űzhető sportoknak, amelyet mozgásukban korlátozottak, kerekesszékesek is űzhetnek.
A szakosztály a Református Gimnázium tornacsarnokában tartott edzésein a mozgáskorlátozott vívók edzéséhez, munkájához rendelkezésre áll két speciális platform, amely biztonságos feltételeket biztosít kerekesszékben ülve a víváshoz és a versenyfelkészüléshez is.
Az érdeklődőket szeretettel várja a szakosztály!


I. Veterán Párbajtőr Válogató

Vasas SC, Kovács Pál Vívócsarnok, Budapest, 2019. október 26.

A negyven éven felüli párbajtőrözők első országos válogatója zajlott a hétvégén.
A 70+ korcsoportban a pécsiek rangidős versenyzője Bendek Dezső a 7. helyen végzett.
A 40+ és 50+ korcsoportok összevont, 27 vívóval zajló csoportfordulójában Rab Attila 5/1, Mátyás Pál 3/3, Plazzeriano Gábor 2/3 győzelem/vereség arányban vívtak.
Rab az 50+ kcs. tábláján egy győzelem (Rab/Kolb 10/4) után kikapott (Rab/id. Csiszér 8/10) az elődöntőbe jutásért, így a 7. helyen végzett.
Mátyás az 50+ kcs. tábláján remek vívással, három győzelemmel jutott a döntőbe: Ócsai ellen 10/5, Szakmáry ellen 8/7, id. Csiszér ellen 10/7 arányban győzött. A döntőben Völcsei várta, aki ezúttal jobb volt: 10/6 arányban nyert, így Mátyás Pál ezüstérmet kapott.
Plazzeriano a nyolcba jutásért Szőkét verte 10/4 arányban, azonban a továbbjutásért Samut kapta, aki ellen nagy küzdelemben, de alulmaradt (10/7), így a 7. helyen végzett.
Póka Bea hosszabb kihagyás után a női, 23 fős mezőnyben csak egy vereséget, s négy győzelmet szerzett a csoportfordulóban. A 40+ korcsoport tábláján szép győzelemmel (Póka/Rainer 10/2) nyolcba került, ám a győri Herczeg Krisztinán nem talált fogást (10/2), így a 6. helyen végzett.

7-2-7-6. Ezúttal Mátyás Pál volt a PEAC Jokere. Fotó: pecsivivas.hu / György Attila