Hírek

MK3 – az OB-re erősít a PEAC

Magyar Kupa Válogató III.
Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, Budapest, 2019. október 12–13.

A férfi felnőtt párbajtőrözők OB előtti, harmadik kupafordulójának egyéni versenyén 110 versenyző indult. A PTE-PEAC színeit ezúttal is – a két hete zajlott MK2-höz hasonlóan – a három fiatal pécsi képviselte: a csoportfordulóban Deák Szilárd 1/5, Merkl Levente és Hardi Ádám 3/3 győzelem/vereség arányban végzett. Hardi a 30. helyet tudta megszerezni, miután a 128-as és a 64-es táblán is egy-egy szép győzelmet ért el érdi és MTK-s ellenfeleivel szemben, ám a továbbjutásért kikapott a BHSE versenyzőjétől. Merkl a 71, Deák a 89. helyen végeztek.
A 14 csapattal zajló csapatversenyre csatlakozott a trióhoz bátorító tartaléknak Plazzeriano Gábor. A fiúk a nyolc közé jutásért a világbajnok és olimpikon Marosi Ádámmal erősített NKESE-vel kezdtek, amely jobbnak bizonyult, s nyert 45/33 arányban.
A helyosztókra aztán felszívták magukat a fiatalok, így a kilencedik helyet sikerült megvédeni: előbb a Tapolca2 (45/39), majd az érdi Danubius RSC (45/44) csapatát sikerült legyőzni.

Plazzeriano ezúttal csak az első két találkozón vívott egy-egy asszót, támogatva az egyre összeérőbb fiatal gárdát | fotó: pecsivivas.hu / Patócs Zs.

Ugyan egy helyet visszacsúszott a PTE-PEAC férficsapata a rangsorban, még mindig a legjobb nyolc között szerepel hetedikként az országos, 33 csapatot érintő pontversenyben.
A magyar vívás ünnepi, decemberi nagyversenye, az Országos Bajnokság egyben a kupaforduló következő állomása is. Az ország szinte minden csapatának részvételével zajló verseny az idény fontos állomása a pontverseny tekintetében is, így arra a PTE-PEAC is olyan csapatösszeállíttással készül, hogy mindenképp sikerüljön a legjobb nyolc között maradni! Hajrá PEAC!