Hírek

Budapest Kupa

Budapest Cup – Épée Cadet Circuit
Budapest, 2019. október 06–07.

A kadét párbajtőr körverseny fővárosi állomásán a lányok versenye 291, a fiúké 324 résztvevővel zajlott. A hatalmas, összesen tehát 615 fős utánpótlás-körverseny hazai állomása azért jelentős, mert a helyszín miatt sokkal több magyar versenyző kapott esélyt arra, hogy korcsoportjában egy jelentős nemzetközi mezőnyben, s mégis itthon tegye próbára tudását.
A fiúk versenyén összesen 60 magyar versenyző vett részt, a PTE-PEAC-ot Kovács Alex, Farkas Domos, Siker Mihály képviselte.
A verseny nehézségi fokát jelzi, hogy a legjobb magyar eredmény a 15. helyezés.
A csoportfordulóban Farkas Domos 4/2, Kovács Alex 2/4, Siker Mihály 1/5 győzelem/vereség arányban végzett. A táblára Alex és Domos került fel, előbbi a 128 közé jutásért amerikai ellenfelétől kapott ki, és a 239. helyen végzett; Domos brit ellenfelet vert a 128 közé jutásért, ám szerb ellenfelével szemben alulmaradt egy találattal (14/15), így a 84. helyezért érte el.

A lányok versenyére 59 hazai vívó regisztrált, köztük öt pécsi leányzó vívott.
A csoportfordulóban Doma Zsófia és Németh Zoé 4/2, Herke Réka és Miklós Fanni 2/4, Magda Jázmin 3/3 győzelem/vereség arányban vívott, amellyel mindegyikük táblára került.
A táblán Doma német ellenfele vert, ám a 64 közé jutásért honfitársa, Bencsik (AVA) legyőzte, így a 91. helyen végzett.
Némethet észt ellenfél annulálta a 256-os táblán, így a 134. helyen zárt.
Herkével szemben az amerikai Khamis mutatott fölényt, Réka így a 197. helyen végzett.
Miklós Fanni a gyenge csoportkört egy gyönyörű győzelemmel kompenzálta, hiszen a sokkal előrébb rangsorolt olasz ellenfél 11/15 arányban kikapott tőle. A legjobb 64 közé mégsem kerülhetett, amerikai ellenfele 15/10-re győzte le, így a 128. helyen végzett.
Magda a 156. helyen végzett, miután a tábla első mérközésén bolgár ellenfele megverte.

Ezek a pécsi eredmények egy biztos fejlődés részeredményei, hiszen nemzetközi színtéren tették próbára magukat, erős és válogatott mezőnyben. Így tovább!
Részletes eredmények a verseny oldalán.