Hírek

Indul az idény

A vívásban a nyár legjava az iskolai szünidőhöz hasonlóan a pihenésé, bár azt idén sem jelentett ez teljes tétlenséget.

VB
A sportág kiemelt nyári történése a hazai rendezésű Budapesti Vívó Világbajnokság volt júliusban. Több versenynapon is a közönség soraiban ülhettek a PTE-PEAC vívói, akik közül többen háziversenyen nyerhettek, többen pedig eredményeik miatt kaphattak jegyeket az eseményre a szakosztály, illetve a sportszövetség támogatása által.
Nagyon inspiratív, ha a versenyzők élőben, testközelből élhetik át világklasszis kedvenceik küzdelmeit. A kard és párbajtőr férfi egyéni versenyszámokban is lenyűgöző magyar sikernek lehetett szemtanúja a lelkes hazai közönség. Szatmári András kardozó ezüstérmet nyert, Siklósi Gergely párbajtőröző pedig világbajnoki címet.

Siklósi Gergely 21 évesen világbajnokká vált. | Fotó: pecsivivas.hu / Plazzeriano G.


Edzőtábor és toborzás

A Pécsivívók nyári tábora sokadjára zajlott a Mecsek gyönyörű lankáin, idén is Orfűn, ezúttal a sporttáborban. A 35 résztvevő erősítéssel és lábmunkafeladatokkal készült a 2019/20-as versenyszezonra.
A PTE-PEAC Vívószakosztálya több éve résztvevője a Zsolnay Negyed nyárvégi gyerekrendezvényének. Az Engarde! Vívás gyerekeknek a Szamárfül Fesztivál aprónépének és szüleiknek enged bepillantást a vívásba. A program nem titkolt célja, hogy ügyes, lelkes gyerekekkel erősítse utánpótlásbázisát minden idény kezdetén.

Idén is sok érdeklődő látogatta a pécsivívás “standját” a fesztiválon. | Fotó: Szamárfül Fesztivál


Idénynyitó siker – Balaton Kupa

Még tombol a nyári meleg, de a öregfiúknak már elstartolt az idény a Balaton Kupa balatonboglári veterán versenyén augusztus utolsó napján.
A pécsiek a férfi párbajtőr versenyszámban léptek pástra: a 41 fős mezőnyben a megszokott formula szerint korosztályonként lebontott táblán vívtak a résztvevők. A négy pécsi közül hárman is döntőt vívtak korcsoportjukban: Benedek Dezső a 70+ kategóráiban állhatott a kültéri döntőpástra, s végül ezüstérmet szerzett. Az 50+ kategóráiban Rab Attila az 5. helyen zárt. A 40+ kategóriában pécsi döntőt láthatott a közönség. Egy igen fordulatos asszóban Mátyás Pál és Plazzeriano Gábor vívott az első helyért, melyet ezúttal utóbbi nyert, Mátyás így ezüstérmet szerzett.

Két ezüstöt, egy aranyat és egy ötödik helyezést hoztak az öregfiúk a balaton kánikulai pástjairól. | Fotó: pecsivivas.hu


Jelentkezés

A szeptember 2-i iskolakezdéssel elindultak a szakosztály edzései mindkét helyszínen, az eddigi rend szerint. A szakosztály edzői szeretettel várják mindazokat, akik a vívást választanák sportáguknak. A szakosztály edzői két helyszínen várják az érdeklődőket:
a Református Gimnázium tornacsarnokában (Pécs, Engel J. u. 15.) kedd–szerda–csütörtök–péntek 17.00–19.30-ig, a Belvárosi Általános Iskola tornaterme – Gaál Csaba Vívóteremben (Pécs, Megye u. 15.) hétfő–kedd–csütörtök 17.00–19.00-ig.
A kezdő csoportokba ideálisan 7–10 éves fiúk és leányok kezdenek megismerkedni az alapokkal, de életkori megkötés nincs, idősebbek is bátran jelentkezzenek. Az egyetemi hallgatók elsősorban a belvárosi helyszínt célozzák meg, ahol Farkas György irányítása alatt kezdhetik el az edzéseket. Az első edzésekre terembe való sportcipő és sportruházat szükséges.