Hírek

Bajnokjárás Pécsett; veterán arany Rabtól

Hívd ki a Bajnokokat! II.
PEAC – BHSE vívótalálkozó
Református Gimnázium tornacsarnoka, 2019. szeptember 13.

Ismét remek apropóval érkezett Pécsre a BHSE, azaz a Budapesti Honvéd: a pécsi vívóbázison közönségtalálkozó és közös edzés várta a résztvevőket… A rendkívüli edzésen Siklósi Gergely, a nyári Budapesti Vívó Világbajnokság aranyérmese volt a főszereplő.

Bajnokok között – három pécsi a BHSE delegációjában | fotó: pecsivivas.hu

A közös bemelegítésen részt vett a két egykori pécsi válogatott Peterdi András és Berta Dániel is, valamint a karrierjét szintén Pécsett kezdő Dancsházy-Nagy Tamás, aki jelenleg a Honvéd edzője, valamint az MVSz férfi párbajtőr szakág vezetőedzője.
A közös edzés során legtöbben elsősorban az újdonsült bajnokkal szeretett volna vívni, a világbajnok természetesen a páston kívül is tette a dolgát: számtalan közös fotó és aláírás maradt a pécsi versenyzőknél. További eseményfotók a szakosztály Facebook-oldalán.


Nemzetközi Veterán Vívóbajnokság

Törökbálint, 2019. szeptember 15.

Rab Attila aranyérmet, Benedek Dezső bronzérmet szerzett a szeptemberi hazai nemzetközi veterán viadalon.
A 40–50+ közös csoportkörében 29 versenyző között az 50+ kategóriában nem talált legyőzőre Rab Attila, így legvégül az 50+ 15 versenyzős tábláján az első helyen zárt. Ugyanebben a korcsoportban a 9. helyen végzett Mátyás Pál.
A rangidős pécsi Benedek Dezső már a 75+ kategóriában versenyzik. A 60–70–75+ közös, 21 indulóval zajló csoportkörében két győzelmet szerzett, majd a táblán korcsoportjában végül négyen viaskodtak; ahol Benedek kikapott tengerentúli ellenfelétől, így bronzérmet szerzett.

Mátyás 9., Benedek 3., Rab 1. | fotó: pecsivivas.hu