Hírek

Továbbra is nyolcban a csapat

Magyar Kupa I. forduló
Felnőtt Férfi, Női Párbajtőrverseny, EFC U23
Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 2019. április 27–28.

A hetedik helyen végzett a PTE-PEAC felnőtt férfi párbajtőrcsapata a Magyar Kupasorozat szezonzáró állomásán, mely egyben előválogató a 2019/20-as versenyidényre.
Az egyéni versenyszámok az U23 európai körverseny-sorozat égisze alatt, így magas induló-létszámokkal, nemzetközi mezőnnyel zajlottak a hétvége során a Nemzeti Sportcsarnokban.
A férfiak versenyében 152 vívó lépett pástra, köztük több pécsi versenyzővel. A legjobb eredményt Hardi Ádám érte el, aki a 46. helyen végzett, miután sikeresen feljutott a 64-es táblára, (Hardi – Kormos /Békessy Debrecen/ 15/6), majd a 32-ért folytatott küzdelemben kiesett. (Hardi – Fenyvesi /VASAS SC/ 12/15). Plazzeriano a 77. helyen végzett, Merkl nem jutott fel a táblára.
A nők versenyszámában 132 fős mezőnyben Öhlmüller Sarolta hozta a legjobb pécsi eredményt, az 55. helyezést érte el, miután a táblán 64 közé jutott (Öhlmüller – Vacinova /CZE/ 15/3) ám a 32 közé jutás neki sem sikerült: Öhlmüller – Budai /BHSE/ 7/15.

A csapatversenyek napján a PTE-PEAC a férfi versenyszámban indított csapatot, ezúttal Hardi Ádám, Hesz Krisztián, Merkl Levente, Plazzeriano Gábor összeállításban. A 11 induló csapat között az ötödik helyről kezdő PTE-PEAC-nak az eggyel előrébb álló Tapolca volt első ellenfele a négybe jutásért. A győzelemnek megvolt a realitása, ám a megvalósítás nem sikerült: a 45/39 arányú vereség az 5–8-as tábla helyosztói felé terelte a csapatot. Az ötödik helyért szoros küzdelem alakult ki a Békessy Debrecen – 1 csapatával, s miután az eredményjelzőn megjelent a 44/44, a hirtelen halál ezúttal a debreceni csapatnak hozott sikert.
A hetedik helyért nem jelenthetett gondot a MAFC csapata, a 45/40 arányú győzelemmel a fiúk biztosították helyüket a legjobb nyolc között.

Hardi – Merkl – Hesz – Plazzeriano a PTE-PEAC aktuális összeállítása | fotó: pecsivivas.hu