Hírek

Békessy: közel százból Rab a hatodik

Békessy Béla Emlékverseny
Debrecen, 2019. február 23.

A felnőtt B-kategóriás párbajtőrverseny-sorozat februári állomására – akármilyen messze van – mindig érdemes elutaznia a pécsivívóknak. A Békessy Debrecen rendezésében zajlott hétvégi megmérettetésen rekordlétszámú mezőny jött össze a férfiak versenyében. A 94 induló között ezúttal három pécsi szerepelt, akik közül Rab Attila nyakába akasztottak érmet a verseny végén.

A rangidős pécsi, Benedek Dezső a csoportban ugyan csak egy győzelmet szerzett, a táblán hatalmasat vívott a 64-be kerülésért: a masters öttusázó Csikós Attila nem tudta kezelni Benedek erős támadásait, aki így 15/6-ra nyert. Benedek már a harmadik versenyen “választja” ellenfélnek klubtársát: ismét Plazzerianoval került össze, ezúttal a 32-ért, ahová utóbbi jutott tovább. Benedek 62. helyezése az erős mezőnyben remek teljesítmény!
Rab Attila hibátlan csoportkört vívott, így a rangsor harmadik helyéről kezdte a táblát. Attila menetelt: 15/8, 15/6 arányú győzelmeivel ért a negyeddöntő kapujába: első szoros mérközését Kalicza Mihállyal vívta: a 15/14 arányú, izgalmas csörtegyőzelem juttatta a nyolc közé. Korosztályos riválisát, a veszprémi Szalay Károlyt ezúttal nem sikerült megfognia a továbbjutásért, így Rab a 6. helyen végzett.
Plazzeriano Gábor a rangsor nyolcadik helyéről Benedekkel kezdte a táblát. A 32-ért a szintén gyakori, érdi ellenfél Nagy Balázs ellen vehetett a komlói vereség után revansot (15/12). A nyolcba kerülésért a jelenleg a DVE színeiben vívó erdélyi Tardi Ottó állta útját (15/11), így Plazzeriano a 10. helyen végzett.

Debrecenben mindig kemény a tábla. De Attila keményebb! Szép a hatodik! | fotó: pecsivivas.hu
A legjobb pécsi, s a büszke klubtársak | fotó: pecsivivas.hu