Hírek

Pozsonyi kadétok, budapesti öregfiúk

Duna Kupa – Európai Kadét Körverseny
Bratislava, 2019. január 12.
A Coupe du Danube EFC korosztályos versenyét rendezték a kadét (U17) korcsoportnak Szlovákiában.
A fiú párbajtőrözők versenye gigamezőnyben, 353 versenyzővel startolt el: a PTE-PEAC színeit Hardi Ádám képviselte, aki 19 további hazai versenyzővel lépett pástra a nemzetközi megmérettetésen. Ádám a csoportfordulóban csak görög ellenfelétől szenvedett vereséget, legyőzte cseh, spanyol, szlovák, francia és amerikai ellenfeleit is.
Eredményével a rangsor 37. helyéről kezdhette a táblát, amelyen a nála sokkal gyengébb helyről érkező német ellenfél meglepte Ádámot, és 15/14 arányban, egyetlen tussal nyert Ádám ellen a 128 közé jutásért vívott asszóban. Ádám ugyan a 136. helyen fejezte be a versenyt, értékes nemzetközi tapasztalatra tehetett szert a versenyen. Hajrá Ádám, tovább, tovább!

I. Veterán Párbajtőr Válogató
Budapest, VASAS Pasaréti Sportcentrum, 2019. január 12.

A negyven éven felüliek első párbajtőr-válogatója zajlott a hétvége során a fővárosban. A 40+ / 50+ mezőny közös csoportfordulójából a 26 fős mezőnyben Plazzeriano Gábor a rangsor élére, Rab Attila az 5., Mátyás Pál a 10. helyre vívta magát.
A 40+ táblán Mátyás a döntőbe jutásig jutott, ám kikapott az NKSE versenyzőjétől, Deáktól, aki Plazzerianot is verte a döntőben: így Mátyás bronzérmet, Plazzeriano ezüstérmet szerzett.
Az 50+ mezőny tábláján Rab Attila szintén a döntőbe jutásért vesztett, így bronzérmet nyert.

Benedek a 60+ / 70+ korcsoport közös, 17 fős mezőnyében versenyezve a nyolcadik helyen végzett a 70+ korosztályban.

Men in black: a PEAC színeit hozták harmóniába a pécsiek az ezüst -és bronzérmekkel. Plazzeriano, Rab, Mátyás. fotó: pecsivivas.hu