Hírek

Komlói éremeső: a tavalyi címvédő bronzérmes

Rati Komló Kupa  Gaál Csaba Emlékverseny
Komló, Gagarin Általános Iskola sportcsarnoka, 2019, január 19–20.

A komlói Villa Complov Sport Club a PTE-PEAC Vívószakosztály együttműködésével rendezte a hétvége során a B-kategóriás felnőtt párbajtőrvívó, valamint újonc kard- és párbajtőrvívó versenyt.
A pécsiek tizenhárom érmet szereztek a négy párbajtőrversenyen, Rab Attila aranyérmes, a tavalyi bajnok Hesz Krisztián pedig bronzérmes a legnépesebb, felnőtt férfi szabadidős mezőnyben!

A komlói vívók lelkes csapata egy évtizede szervez versenyeket, s sajnos a hagyományteremtéshez akkor szomorú apropó szegődött: egy évtizede az akkori első verseny idején, egy héttel a verseny előtt vesztette életét Gaál Csaba, a pécsivívás nagy és örök egyénisége, akit a pécsivívók, s a komlóiak sem felednek, ám erre kell egy hivatalos esemény – ezt az igen fontos szerepet is betölti a minden év januárjában megrendezett emlékverseny. Az idei apropóján az OSC által működtetett Vívómúzeum is megemlékezett Csaba bácsiről egy bejegyzésében.
A versenyt megtisztelte jelenlétével Gaál Csabáné Margó néni, valamint a város polgármestere, Polics József.

A férfi párbajtőr mezőnyben 48 induló versenyzett. A mezőnyben tíz pécsi, négy komlói lépett pástra, így több asszóban is klubtársak hozták egymást versenyhelyzetbe. A legjobb nyolc közé négy pécsi jutott: Rab Attila aranyérmet, Hesz Krisztián bronzérmet, Deák Szilárd a hetediknek, Plazzeriano Gábor a nyolcadiknak járó érmet vehette át.

Négy pécsi végzett a legjobb nyolc között | Fotó: pecsivivas.hu / Antonovics Dóra

További pécsi és komlói eredmények:
11. Mátyás Pál, 12. Sulyok Bálint (Villa C.),  13. Kovács Andor, 14. Hoffbauer Márk, 20. Baranyai Máté, 25. Gálffy Gyula, 27. Benedek Dezső, 31. Kovács János (Villa C.), 32. Szélig Péter

A női mezőnyt 31 vívó alkotta, nyolc pécsi, s egy helyi versenyzővel.  Picin múlt, hogy a női verseny aranyérme is Pécsre kerül: Tombory Liza végül az ezüstöt vihette haza, a nemrég ismét versenyző Hajdu Réka pedig a nyolcadiknak járó érmet vehette át.

Réka és Liza az edző Bokrétás Csabával | fotó: pecsivivas.hu

További pécsi és komlói eredmények: 9. Imre Luca, 10. Miklós Fanni, 15. Antonovics Dóra, 19. Lorch Nikoletta, 20. Varga Tímea, 25. Machlik Borbála, 27. Albertné Zsibrik Anikó (Villa C.)

A vasárnapi utánpótlásversenyen az újonc(U13) fiúk 21-en, a leányok 18-an léptek pástra. A fiúk versenyében tíz pécsi, négy komlói indult. Az aranyat ugyan elorozta egy veresegyházi versenyző, öt pécsi kapott érmet: az ezüstöt Puskás Péternek, a két bronzot Gyenis Máténak és Reuter Ákosnak, az ötödiknek járót Bótor Zerindnek, a nyolcadiknak járót Kosztor-Nemes Boldizsárnak adták a díjkiosztón. További eredmények: 9. végh Marcell (Villa C.), 13. Nyári Koppány, 14. szabó Benedek (Villa C.), 15. Emich András, 17. Bagoly Benedek, 18. Nagy-Tószegi Soma, 20. Rózsa Richárd (Villa C.), 21. Szentpáli dániel.

Öt pécsi a legjobb újonc fiúk között | Fotó: pecsivivas.hu

A leányok versenyének döntőjét pécsiek vívhatták: Imre Luca legyőzte Jakobi Júliát, s vehette át az aranyérmet, Jakobi az ezüstöt. Machlik Míra a 7., Füredi Anna a 9., Bischof Bodza (Villa C.) a 11., Laskovics Dóra a 14., Gasparik Viktória (Villa C.) a 17. helyen végzett.

Pécsre került az újonc leány verseny arany -és ezüstérme is! | Fotó: pecsivivas.hu

Első alkalommal fordult elő, hogy kard fegyvernemben komlói vívó álljon versenyen dobogóra:
Wilson-Tillinger Liam bronzérmet szerzett az újonc fiú kardversenyen 11 induló között.

Az eseményen készült fotók megtekinthetők a szakosztály Facebook-oldalának albumában.