Hírek

Szép utánpótlás-eredmények a hétvégéről

Kadét Junior Magyar Kupa Párbajtőr Egyéni -és Csapatverseny II. forduló
Budapest, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 2018. október 05–07.

Ismét kadét ezüst Ádámtól

A kadét férfi párbajtőr Magyar Kupa, egyben hazai válogató II. fordulója 104 versenyzővel zajlott. A versenyen a PTE-PEAC kadét korosztályú vívói – csakúgy mint két héttel ezelőtt – kitettek magukért, hiszen ismét dobogós eredményt és értékes helyezéseket értek el.

A legjobban ezúttal is Hardi Ádám szerepelt, aki veretlen csoportkört követően a 32 és a 16 közé jutásért is a Honvéd ellenfeleit győzte le, majd a 8 közé jutásért klubtársát, Farkas Domost múlta felül 15/11 arányban.
A legjobb nyolc között az MTK vívóját 15/14, a székesfehérvár vívóját 15/8 arányban verte. A döntőben ismét Kó Benedek, a BVSC sportolója várt rá, csakúgy, mint két hete. Ezúttal is Benedek győzött, de a döntő ezúttal a múltkorinál szorosabban alakult. Ádám eredményével bekerült a kadét Európa Kupára nevezhető versenyzők közé, így két hét múlva a vajdasági Nagybecskereken folytathatja remek sorozatát.

Ádám nyilatkozata: “Reménykedve érkeztem újra Budapestre, hogy ismét értékes helyezést tudjak szerezni. A csoportkör nagyon jól indult ahogyan a táblán is sikerült helytállnom. Sajnos közben összekerültem klubtársammal Farkas Domossal. Ezután izgalmas asszókon át jutottam el a döntőbe ahol újra a múltkori ellenfelemmel, a BVSC-s Kó Benedekkel vívtam akit most sikerült jobban megszorongatnom, de ismét ő bizonyult jobbnak. Köszönöm szépen a szüleimnek és sporttársaimnak a támogatást, illetve edzőmnek, Danka Sándornak. Hajrá PEAC!”

A versenyen szintén kiválóan szerepelt Farkas Domos, aki a közepes csoporteredmény után három mérkőzést nyert a direkt táblán magabiztos vívással, majd végül Ádámtól szenvedett vereséget a nyolc közé jutásért.

Pécsi eredmények:
2. Hardi Ádám, 16. Farkas Domos, 30. Kovács Alex (Alex Pécsett edz, de a Balaton Vívó Klub versenyzője), 48. Kovács Andor, 93. Farkas Bulcsú, 104. Siker Mihály

Danka Sándor tanítványa ismételte a két héttel ezeleőtti ezüsthelyezését | fotó: pecsivivas.hu

 

Értékes 10. helyezés a női kadét versenyen

A kadét női párbajtőr verseny 72 indulóval zajlott. A legjobb pécsi eredményt Magda Jázmin hozta, aki csekély versenyzői múltja ellenére egyre magabiztosabb a páston s a versenyeken. Jázmint ezúttal csak a VASAS SC egyik korosztályos legjobbja akadályozta meg abban, hogy a legjobb nyolc közé jusson, de a megszerzett 10. helyezés is igen reménykeltő.
További helyezések: 43. Miklós Fanni, 50. Kálmán Nóra, 64. Le Pálma

Junior egyéni: Merkl 20.

A junior férfi párbajtőrverseny 124 indulóval zajlott, a legjobbakat ezúttal Merkl Levente közelítette meg, aki a 16 közé jutás során esett ki, s a 20. helyezést érte el.
További helyezések: 64. Farkas Domos, 75. Hardi Ádám, 101. Baranyai Máté, 111. Kovács Andor, 119. Deák Szilárd, 124. Siker Mihály

Junior csapat: még össze kell kovácsolódniuk

A junior férfi csapatversenyben a PTE-PEAC 1. csapata /Hardi, Farkas, Merkl/ a 13. helyezést érte el, a PTE-PEAC 2. csapata /Baranyai, Kovács, Deák/ a 15. helyen végzett.

 

IWAS Satellite
Budapest, 2018. október 6.
IWAS Kerekesszékes Satellite verseny zajlott a fővárosban, amelyen a PTE-PEAC versenyzője, Somogyvári Imre is indult. A verseny csekély indulólétszámmal zajlott, a pécsi párbajtőröző a 8. helyezést szerezte meg.

 

Liberec Babilon Kupa, u14 női párbajtőrverseny
Liberec, Csehország, 2018. október 6–7.

Az U14-es európai körversenyen két pécsi leány, Jakobi Júlia és Herke Réka is részt vettek. A 66 fős nemzetközi viadal dupla csoportkörét Juli 7/3, míg Réka 5/7 győzelem/vereség aránnyal zárta.
A táblán Herke Réka cseh ellenfelétől szenvedett 15/8 arányú vereséget a legjobb 32 közé jutásért, így a 40. helyen végzett.
Jakobi Juli a 32 közé jutásért 15/4-re cseh ellenfelet vert, a 16 közé jutásért német ellenfelét 15/8 arányban múlta felül, a legjobb 8 közé jutásért pedig olasz ellenfelétől vereséget szenvedett, így a 14. helyezést érte el.
Tekintve, hogy a leányok a cseh, lengyel, német, litván, angol és olasz vívókat is felsorakoztató, erős mezőnynél két évvel fiatalabbak, elismerésre méltó helytállásról tettek tanúbizonyságot!

 

Nyílt edzés a hazai vívás legjobbjaival!
Nyílt edzést tart a PTE-PEAC Vívószakosztálya október 12-én a Református Tornacsarnokban. A szakosztály meghívására ezalkalomból Pécsre érkezik a Budapesti Honvéd SE férfi párbajtőrcsapata.
Az edzésen budapesti oldalról részt vesz Imre Géza, Rédli András, Somfai Péter, valamint a két korábbi pécsivívó, Berta Dániel és Peterdi András is. Az edzés 17.00-kor kezdődik, minden érdeklődőt szeretettel várnak a pécsivívók!

A három ex-pécsi muskétás két kiválósága, Peterdi és Berta is részt vesznek a nyílt edzésen | fotó: pecsivivas.hu