Hírek

Körverseny és jubiláló kupahétvége

Zrenjanin Open 2018 Cadet Circuit
Zrenjanin, 2018. október 20–21.

A szerbiai Nagybecskerek adott otthont a kadét párbajtőrözők körversenyének. A 122 induló között húsz hazai versenyző lépett pástra, köztük az előző hetek remek eredményeivel részvételi jogot szerző Hardi Ádám is.
Ádám a csoportfordulót 3/3 győzelem/vereség arányban zárta, majd a rangsor 53. helyéről kezdte a táblát. A román Statie legyőzésével (15/11) bekerült a 64 közé, ahol az orosz Gurov nem engedte tovább (5/15), így Ádám a középmezőnyben, az 51. helyen végzett.
A csapatversenyen a magyar vívók három csapatot is indítottak, Ádám a 2-ban kapott helyet Halmi Csongor, Szabó Bence és Háder Roland társaságában. A csapat a Románia 4. legyőzésével (45/36) jutott a 16-ba, ahol nagy meglepetést okoztak a negyedikként rangsorolt Izrael csapatának: 45/35 arányban győzve jutottak tovább a legjobb nyolc közé. Az elődöntőért ott az oroszok 3. csapatával küzdöttek nagyot – egy találattal, 44/43 arányban nyertek. A döntőbejutást az elsőszámú orosz csapat akadályozta meg: 45/28 arányban jutottak tovább, de a versenyt nem nyerhették meg, mert az elsőszámú magyar csapattal vívták a döntőt, s végül az aranyérmet a mieink hozták el.
Az aranysiker mellett dicséret illeti a Hungary 2. csapatát is, hiszen Hardi Ádámmal tagjai között remek teljesítményt nyújtottak a fiúk, s csapatuk a negyedik helyen végzett.

 
X. Veresegyház Kupa
Veresegyház, 2018. október 20–21.
Az idén jubiláló idényindító szabadidős versenyhétvége ezúttal is nagy létszámokkal zajlott. A hétvége első napján a B-kategóriás és veterán mezőny lépett pástra, vasárnap pedig az utánpótlás korcsoportok versenyeztek.
A férfiak 78 fős mezőnyében Benedek Dezső és Plazzeriano Gábor 2/3, Rab Attila 5/0 győzelem/vereség aránnyal fejezte be a csoportfordulót. Benedek és Plazzeriano is egyetlen tussal kaptak ki a 64-es táblán: előbbi a 48., utóbbi a 45. helyen végzett. Rab tábla egyesként hozta a formáját, ám két győzelem után a nyolcba jutásért a későbbi aranyérmes, román színekben versenyző Tardi Ottó megállította (12/15), így a 9. helyen végzett.
A 27 fős veterán mezőnyben Rab bekerült a legjobb nyolc közé, s az 5. helyezést szerezte meg.

A női B-s mezőnyben 38 fős mezőnyében Póka Bea hibátlan csoportkörrel tábla egyesként menetelt a táblán, ám örök riválisával, az OSC-ben versenyző Andracsik emesével már a nyolc közé jutásért összekerült: 9/8 arányban ezúttal kikapott, és a 9. helyen végzett. A 40+ mezőnyben egyből revansot vett Emesén, és elhozhatta az elsőnek járó aranypezsgőt!

Póka Bea első, Rab Attila ötödik a 40+ mezőnyben | fotó: pecsivivas.hu

Vasárnap a serdülő (U14) korcsoport 46 fős mezőnyében Pécsről Siker Mihály versenyzett, aki a 36. helyen zárt.