Hírek

Magyar Kupasorozat: továbbra is nyolcban

OMS – Iron Trade Magyar Kupa IV.
Tatai Olimpiai Edzőtábor, 2018. április 28–29.

Nyílt felnőtt férfi párbajtőr válogatóverseny zajlott Tatán a hétvégén. A Magyar Kupasorozat csapatversenyében a PTE-PEAC az 5. helyről indult. A 2018/19-es idény jobb startja érdekében a klub párbajtőrözői részt vettek az ezúttal csak tíz csapattal zajló versenyben, hogy minél jobb pozícióban tartsák a csapatot.
A válogatott vívókkal felálló fővárosi klubok vitték a prímet, a VASAS és a BHSE is két csapatot indított, így a pécsieknek már a négybe jutás is nagy szó lett volna. A Hesz Krisztián, Hoffbauer Márk, Merkl Levente, Plazzeriano Gábor összeállítású csapat a VASAS2 ellen 45/34 arányban kapott ki, ám az ötödik helyért is erős, a BHSE csupa balkezes vívóval felálló 2. csapatával vívtak egy 45/28 arányban végződő találkozót. A PTE-PEAC a hetedik helyen végzett, miután az OMS-TATA csapata nem állt fel a mérkőzésre.

Az ideiglenes csapat tette a dolgát | Fotó: pecsivivas.hu


A PTE-PEAC vívói májusban az Utánpótlás Párbajtőr Vidékbajnokságon, a MEFOB 2018 versenyén, az Olimpici GP 5. fordulóján versenyeznek, valamint a magyar veterán férfi párbajtőrcsapat egy tagját is a klub delegálja a Veterán Csapat Vívó Európa Bajnokságra.