Hírek

Arany- és bronzdömping: MEFOB & Vidékbajnokság

MEFOB 2018
Debrecen, 2018. május 05–06.

A Magyar Egyetemisták és Főiskolások Országos Bajnokságát a vívósportban ismét a Békessy Debrecen rendezte a cívisvárosban. Idén is versenybe szálltak a Pécsi Tudományegyetem hallgatói, a PTE-PEAC Vívószakosztály versenyzői.
A legjobb pécsi egyéni eredményt Öhlmüller Sarolta érte el: a bronzéremért erős ellenfeleken át vezetett az út a 33 fős mezőnyben, de a táblán sem a kardozó ellenfél, sem a két tuniszi klubtárs, Maya és Dorra nem jelentett akadályt. A döntőbejutásért az örök rivális, Gonda Borbála szoros asszóban állította meg Sacit, aki a harmadik helyért vívott győzelemmel biztosította a bronzérmet.
Mansouri Maya a 7., Ben Jaballah Dorra a 15., Hajdú Réka a 17. helyen zárták az egyénit.

Elégedett Saci-mosoly: egyéniben bronz, csapatban arany

A csapatverseny során a Ben Jaballah Dorra, Hajdú Réka, Mansouri Maya, Öhlmüller Sarolta összeállítású PTE csapata a legjobb négy között kezdhetett: a döntőbe jutásért a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem csapatát 45/33 arányban verte, a döntőt a Semmelweis Egyetem ellen 45/32 arányban nyerte a Pécsi Tudományegyetem.

A női párbajtőr aranycsapat a MEFOB-on

A férfi párbajtőrözők 40 fős mezőnyében a PTE-ről Kajli Ákos a 9., Hesz Krisztián a 23. helyen végzett.

 

Utánpótlás Párbajtőr Vidékbajnokság
Szolnok, 2018. május 04–06.

Pénteken a gyermek leányok 24 fős mezőnyében a negyeddöntőben szerzett érmet Imre Luca 8. helyezésével, Doma Boglárka a 14., Doma Zsófia a 16. helyen végeztek.
A leányok együtt is dobogóra állhattak: a csapatversenyen megszerezték a bronzérmet.

A legfiatalabb csapattag, Doma Boglárka a bambi korcsoport leány versenyében is elindult, és a 12. helyezést érte el.

Bokrétás Csaba edzővel a Doma-testvérek, Zsófi és Bogi, Valamint Imre Luca

 
Vasárnap a serdülő korcsoport versenyzett: a fiúk 23 fős mezőnyében Farkas Domos bronzérmet szerzett, valamint a csapatversenyben a Farkas Domos, Reuter Ákos, Szélig Péter öszeállítású csapat állhatott a dobogó harmadik fokára.

Bronzérmes a serdülő fiúk csapata

 
A serdülő leányok versenyében szintén bronzhelyezésért kapott érmet Magda Jázmin, az 5. helyen Kálmán Nóra, a 9. helyen Miklós Fanni zárt.
A csapatversenyben a leányok és Le Pálma alkotta csapat a Szolnoki sportiskola csapatával vívott döntőt, amelyet ügyesen meg is nyertek: aranyérmes a serdülő leány csapat!

Egységben az erő: Aranyérmes a serdülő leánycsapat!