Hírek

Pécsi versenybírók | nemzetközi verseny Pécsett

Párbajtőr-versenybírók vizsgáztak

Ismét gyarapodott a pécsi versenybírók száma!
Az Olimpici versenysorozatot rendszeresen kísérik zsűriképzések az egyes versenyhelyszíneken, amely eredményeképp 2006 óta félezernél is több fiatal párbajtőr-versenybíró vizsgázott országszerte. Közülük többen pécsiek, hiszen 2005 óta a harkányi Tenkes Kupák és a pécsi Olimpici versenyek során a legutóbbi képzés résztvevőivel együtt összesen 92-en vizsgáztak.
A szóban forgó legutóbbi pedig a Katolikus Iskolák Vívó Bajnoksága idején történt, amelyen a versenybírói képzésre a szakosztály meghívta Vida Jánost, az MVSz bírák bizottságának tagját. A versenyt megelőző nap zajlott az elméleti oktatás, a gyakorlati vizsga pedig a bajnokságon, de volt, aki a legutóbbi Olimpici Grand Prix egyik versenynapján, Bükön adott számot tudásáról.
A levizsgázottak Albertné Zsibrik Anikó, Baranyai Máté, Bondra Roland, Deák Szilárd, Frei Adél, Gálffy Gyula, Hardi Ádám, Le Pálma, Machlik Borbála, Magda Jázmin, Mahler Balázs, Sulyok Bálint, Winkler Zoltán, közülük hatan a komlói Villa Complov tagjai.
Gátai Rómeó sikerrel vette az elméletet, a gyakorlati vizsga pedig a békéscsabai Olimpici versenyen vár rá.

Ismerik a szabályokat.

A fotón Baranyai Máté, Hardi Ádám, Frei Adél, Le Pálma, Magda Jázmin és Machlik Borbála örvendezik a sikeres vizsga, valamint a héten átadott oklevél és igazolvány okán. Gratulálunk!
.
.
IWAS Satellite Competition
ANK Pécs, 2018. április 7–8.
A Nemzetközi Kerekesszékes és Amputált Sportolók Szövetsége három fegyvernemes Satellite versenye zajlik városunkban a Magyar Paralimpiai Bizottság szervezésében.
Természetesen a PTE-PEAC Vívószakosztálya közreműködik a pécsi kerekesszékes vívóverseny lebonyolításában.


A különlegesnek sportesemény sportszakmai szempontból is ajánlott minden vívónak, hiszen a sportszerűség, a sportszellem a mozgásukban korlátozott vívók versenyén többszörösen is megjelenik. Emellett persze elkél a szurkolás is a hazai versenyzőknek, köztük a két pécsi párbajtőrözőnek, Somogyvári Imrének és Molnár Gyöngyinek.
De ami ennél is fontosabb, hogy mindkét nap tíz-tíz fő önkéntes segítségére is szükség van. Remek lehetőség ez azon diákoknak, akik szeretnék, hogy a szakosztály leigazolja az éves kötelező önkéntes tevékenységüket. Jelentkezni hatodik osztályos kortól felfelé lehet az edzőknél!