Hírek

Bronz a horvát fővárosból

Inter Cup 2018
Zágráb, 2018. március 17.

A pécsi vívók ezúttal sem a tenger miatt utaztak a déli szomszédokhoz: a fővárosi versenyről két bronzérmet hoztak haza.
A zágrábi Macevalacki Klub Inter évente megrendezi más nemzetek vívói számára is nyitott kupáját. A horvát válogatóversenyre a PTE-PEAC Vívószakosztály versenyzői is évek óta meghívást kapnak. A kis létszámú helyi mezőnyt általában szlovén, olasz, és persze magyar versenyzők bővítik, utóbbiak mindig a legnagyobb számban: a végeredményeket is az aktuális magyar résztvevők alakítják. A férfi és női párbajtőrverseny első három helyezettje ezúttal is magyar volt. A női mezőnyben Póka Bea szerezte meg az egyik bronzérmet, Antonovics Dóra a 10. helyen végzett. A férfiak versenyében Plazzeriano Gábor a 6. helyezést érte el, a 40+ versenyszámban pedig bronzérmet szerzett.

A női, valamint a férfi 40+ mezőny éremszerzői

.
.

A következő hétvégén is Horvátországba utaznak a pécsiek: az utánpótlás korosztály versenyez a 3. Eszékvárosi Kupa versenyszámaiban a 10, 12, 14, 17 és 20 évesek korcsoportos versenyszámaiban. A 14 éves, tehát kadét versenyzők komolyabb megmérettetésre számíthatnak, hiszen versenyük az Európai Vívó Szövetség körversenyének egyik állomása.
Hajrá PTE-PEAC!