Hírek

Alföldi érmekért vívtak a pécsiek

Szabadidős B-kategóriás egyéni és csapatverseny
Hódmezővásárhelyi Vívócentrum, 2018. január 20.

Az alföldi mezőváros csodálatos sportlétesítményében rendezett B-kategóriás vívóversenyt a helyi vívóklub, a Csomorkány SE.
A PTE-PEAC színeit képviselve Póka Bea a női párbajtőrverseny 20 fős mezőnyében szerepelt kiválóan, és ezüstérmet szerzett. Hibátlan csoportfordulója után a táblán szép győzelmekkel jutott előre. Az elődöntő hozott izgalmakat: 8/2 arányú hátrányból jött fel Bea, és 14/14-nél ő vitte be a győztes találatot a BVSC-s Szini Andreának. A döntőbejutás egyszerű, 15/5 arányú győzelem volt, ám az első helyért ezúttal a B-s ranglistavezető Szombath Barbara nyert 15/10-re.

Bea ismét dobogón: ezüstérem a múlt heti bronz után… | Fotó: pecsivivas.hu

A férfi versenyszám 44 fős mezőnyében Plazzerino Gábor ezúttal nem jutott be a legjobb nyolc közé: a 11. helyen végzett, miután vereséget szenvedett 15/13 arányban a 16-os táblán.

A csapat versenyszámra Plazzeriano összeállt a veresenyházi apa-fia párossal: a VERES-PÉCS elnevezésű trió Szakmáry Sándor, Szakmáry Nándor és a pécsi vívó összjátékával csak győzelmet szerzett a 10 csapattal zajló versenyben, így aranyérmet szereztek.
A negyeddöntőben Szeged utánpótlását, az SZTE-VK2-t 45/22 arányban, a döntőbe jutásért a BVSC csapatát 45/41 verték el. Az aranyért zajló találkozón az SZTE-VK1 csapata az elején meglépett három találattal, de Plazzeriano fordított, a Szakmáry-fiúk pedig tartották és növelték is a különbséget. A végére egyértelmű, 45/39 arányú győzelemmel lett a VERES-PÉCS a csapatverseny legjobbja.

Ezúttal csapatban jött a siker… aranyérmes a VERES-PÉCS csapata! | Fotó: pecsivivas.hu