Hírek

Veterán Vívó Világbajnokság 2017

Veterán Vívó Világbajnokság
Maribor, 2017. október 15–21.
Idén a szép szlovén város, Maribor ad otthont a veterán vívók egyéni és csapat világversenyének. Az 50 évesnél idősebb vívók három fegyvernemben, három korosztályban – A, B, C, azaz az 50+, 60+ és 70+ – állnak pástra a világ számos országából.
A szomszédban zajló VB-n két párbajtőröző képviseli a PTE-PEAC színeit: Benedek Dezső 19-én lépett pástra a 70+ korcsoport 60 fős mezőnyében. A csoportfordulóban egy győzelem sikerült Dezsőnek, így a rangsor 43. helyéről kezdhette a táblát. A 32-be jutásért szép győzelmet aratott a német Visser ellen (10/6).

Benedek (jobbra) a 64-es táblán, magabiztos győzelme után | fotó: pecsivivas.hu

A 16-ért Benedek belga ellenfele, Pasmans korát meghazudtoló fürgeséggel lepte meg a pécsit, és elhúzott 6/2-re. Benedek bámulatos felzárkózása után az ellenfél váltott, így az addigi akciók már nem jöttek be, a belga pedig négy további szerencsés találattal biztosította továbbjutását. Benedek így a középmezőnyben, a 29. helyen zárta a világversenyt.

A pénteki versenynapon az 50+ korcsoport férfi párbajtőrözői 86-an kezdték meg a küzdelmeket, köztük a pécsi reménység, Rab Attila, aki a csoportfordulót három győzelem / három vereség arányban fejezte be. A tábla 49. helyéről szép győzelmet aratott a 64-be jutásért, holland ellenfelét 10/4-re legyőzte. A 32-be jutásért a svéd óriás, Sjodahl várt Attilára. Az első félidő passzivitása után fej-fej mellett haladtak, s 8/8-nál lejárt az idő: a hosszabbításban a svéd hegye volt pontosabb. A 9/8 arányú vereséggel Rab az 50. helyen végzett, korcsoportja második legjobb magyar eredménye ez. Bőven több lett volna Attilában ezen a napon.

Rab légies találata a csoportfordulóban a bolgár Rousev ellen | fotó: pecsivivas.hu

Részletes eredménydokumentáció.