Hírek

Megkezdődik a 2017/18-as edzés- és versenyidény

Kezdődnek az edzések!
Ismét elmúlt egy nyár, eredményesen és aktívan: mint ahogy híradásinkból kiderült, a lipcsei VB-n Rédli András ezüstéremmel, a magyar válogatott egy negyedik helyezéssel tért haza, Berta Dani szereplésével pedig a 29. Nyári Universiade játékain a magyar párbajtőrcsapat ezüstérmet szerzett.
Az utánpótlás korcsoportoknak augusztusban táborokat szervezett a szakosztály: a kisebbek nyári vívótáborban, a nagyobbak felkészítő edzőtáborban vehettek részt, ezek után Pécsett fogyaszthatták a napi négy különböző edzést magába foglaló “bajnokok reggelijét”. Mindeközben a szakosztály népszerűsítette a vívást a VI. Szamárfül Családi Fesztiválon.

Véget értek az iskolai évnyitók is, indul a suli! Ehhez igazodva szeptember elején mindkét helyszínünkön megkezdődnek a vívóedzések:
A Belvárosi Általános Iskola tornaterme – Gaál Csaba Vívóterem (Pécs, Megye u. 15.) szeptember 4-én, hétfő 17.00-tól a megszokott rend szerint várja a vívókat és a most sportágat választó kezdőket is.
A Református Gimnázium tornacsarnokában (Pécs, Engel J. u. 15.) szeptember 5-én, kedd 17.00-tól indul az első edzés. Részletes edzésrend az edzés-infóban!

szeptember 9. 11.00–12.30
Fencingmob2017 in Pécs
Cella Septichora Látogatóközpont
Pécs, Szent István tér

A Magyar Vívó Szövetség ötlete alapján 2015-ben a hazai vívótársadalom is csatlakozott a sportágat népszerűsítő nemzetközi villámcsődület mozgalomhoz.
A Pécsivívás, tehát a PTE-PEAC Vívószakosztályának sportolói az első alkalommal a Bazilika előtti Dóm téren jöttek össze, majd 2016-ban a Pécsi Zoo területén tartottak villámcsődületet.

A Pécsivívás idén is rendkívüli helyszínen, a pécsi Cella Septichora Látogatóközpontban csatlakozik a nemzetközi vívó flashmob mozgalomhoz.
Világszerte több ezer vívó gyűlik össze minden év szeptemberében a legváratlanabb helyszíneken, hogy felhívják a figyelmet a sportágra, annak szépségére, valamint hogy együtt ünnepelhessék a szolidaritást, amely a World Fencing Day, tehát a Vívás Világnapja hívószava is minden év szeptember 9-én.

A pécsivívók minden érdeklődőt sok szeretettel várnak a helyszínen, addig is bárki jelezheti részvételét az eseményen a program Facebook-eseményében!