Hírek

Fencingmob2017, és az első versenyhétvége

Fencingmob2017 in Pécs
2017. szeptember 9., Cella Septichora Látogatóközpont
A PTE-PEAC Vívószakosztálya idén is csatlakozott a sportágat népszerűsítő nemzetközi villámcsődület mozgalomhoz. Magyarországon az idei már a harmadik ilyen esemény, a pécsi vívók ezúttal a pécsi Cella Septichora Látogatóközpontot vették be az eseményhez, valamint a Sétatéren átvonuló jótékonysági futás résztvevőinek is tisztelegtek.

A sportág-népszerűsítő együttlét utolsó mozzanata: egy csoportkép a Bazilika előtt. Fotó: pecsivivas.hu

 


A Pannon Krónika tudósításában 10.35-től hallható Hoffbauer Márk szakosztályvezető beszámolója.

Világszerte több ezer vívó gyűlik össze minden év szeptemberében a legváratlanabb helyszíneken, hogy felhívják a figyelmet a sportágra, annak szépségére, valamint hogy együtt ünnepelhessék a szolidaritást, amely a World Fencing Day, tehát a Vívás Világnapja hívószava volt idén.

#Fencingmob

 

Magyar Kupa 1. Forduló
2017. szeptember 16–17., Budapest, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok
Az idei versenyidénytől új versenysorozat, a Magyar Kupa várja a kadét és junior korcsoportok versenyzőit.
A kadét fiúk 105 fős mezőnyében a pécsiek közül Merkl Levente jutott a 32 közé, miután a táblán továbbjutott 15/10 arányú győzelemmel, de a 16-ba jutásért 15/9 arányú vereséget szenvedett, így a 30. helyen végzett. A kadét leányok 59 fős mezőnyében Frei Adél a 26. helyen végzett, miután legyőzte ausztráliai ellenfelét 15/10 arányban, majd kikapott a BVSC vívójától 15/12 arányban.
A junior fiúk versenye 112 vívóval startolt el, a pécsi Deák Szilárd a 26. helyezést érte el. Deák Szilárd a 64-es táblán szép győzelmet hozott (15/11), ám azt követően összekerült a versenyen aranyérmet szerző VASAS-kiválósággal, Nagy Dáviddal.