Hírek

A szabadidős idényt érmekkel zárták a pécsivívók

Szabadidős Szezonzáró Bajnokság
Székesfehérvár, 2017. jónius 03–04.
A B-kategóriás, azaz a szabadidős vívómozgalom idényzáró versenyét rendezte a hétvége során a Székesfehérvári Vívó és Szabadidő Sport Egyesület.
A PTE-PEAC Vívószakosztályt ezúttal hárman képviselték. Hesz Krisztián a férfi párbajtőr egyéni versenyszámában aranyérmet szerzett a 36 fős mezőnyben, miután hibátlan csoportkörét követően a táblán mindenkit megvert, s legszorosabb asszója is csak 15/11 volt.

Hesz Krisztián aranyérmes – fotó: pecsivivas.hu

A női párbajtőrversenyben a már régóta pécsi, de az SZVSE-ből csak nemrég átigazolt segédedző-kollegina, Antonovics Dóra indult, és a 27 fős mezőnyben a nyolcadik helyen végzett, miután az elődöntőbe jutásért kikapott érdi ellenfelétől.

Antonovics a 8. helyezett – fotó: pecsivivas.hu

A csapatversenyek napján az öt csapattal elstartoló férfi versenyben az arany- és az ezüstérmes csapat is pécsi volt: Hesz Krisztián a rendező klub, valamint a győri Angels egy-egy versenyzőjével állt csapattá, és minden ellenfelüket verték; Plazzeriano Gábor a BVSC és az Ama-Tőr VE egy-egy versenyzőjével alkotott csapatot, amellyel a második helyen végzett.

Az első és a második csapat is részben pécsi! fotó: pecsivivas.hu

A versenyen átadták a szabadidős ranglista idényvégi pontversenyének jutalmait is: az idény eredményei alapján a harmadik helyezést Plazzeriano Gábor szerezte meg.