Hírek

Ártatlan arany

Hiszek Benned Sport Program – Felnőtt B kategóriás vívóverseny
Szolnok, B. Nagy Pál Vívóterem, 2017.03.04.
Tombory Liza aranyérmet szerzett, Hesz Krisztián a hatodik helyen végzett.
Az utánpótlásnak remek gyakorlóverseny egy felnőtt B kategóriás verseny… így indultak néhány felnőtt mellett a PTE-PEAC Vívószakosztály növendékei is a Jász-Nagykun-Szolnok megyei párbajtőr-megmérettetésen.

A férfiak 60 fős mezőnyében Hesz Krisztián bekerült a legjobb nyolc közé, ám a későbbi aranyérmes Serra Solt búcsúztatta, így a 6. helyen végzett. Szintén Serra ejtette ki Merkl Leventét a nyolcba jutésért, így a 13. helyen végzett. Plazzeriano Gábor is a nyolcért kapott ki a későbbi ezüsérmes Csiszértől, így a 12. helyen végzett.
További eredmények: Baranyai Máté 26., Deák Szilárd 28., Farkas Domos 32.

A Hiszek Benned Sport Program által 16 érmet adtak át – három Pécsre került.

A nők 44 fős mezőnyében Tombory Liza türelmes, tudatos és koncentrált asszókkal haladt az elsőség felé. A nyolcba jutás szép bravúr volt, Liza 10/2-ről zárkózott fel és nyert 15/13-ra. Aztán egy könnyebb győzelem 15/11 arányban, majd a döntőbejutásért az egykori VB-ezüstérmes Gauland Zsófia ellen nyert asszó. A döntőben Liza elhúzott, ám az ellenfél Szombath Barbara feljött. Liza aztán fordított, ám kéttalálatos hátrányát az ellenfél az utolsó hat másodpercben visszahozta. Egy perc hosszabbításban végül Liza győzedelmeskedett.

Dr. Nagy Imre a Megyei Vívószövetség elnöke adja át Liza érmét.

További eredmények: Antonovics Dóra 11., Póka Bea 20., Gál Eszter 25., Tóth Anna 35.

Liza 1., Dóra 11.

További fotók a versenyen készült fotóalbumban.