Hírek

Éremeső a rutin hétvégéjén!

Ezúttal a rutiné volt a főszerep a pécsi vívóknál. Két arany és egy ezüst a veteránok versenyéről! A hétvégén számos versenyen – kadét és junior válogatón, nemzetközi pénzdíjas, valamint nemzetközi veterán viadalon – álltak pástra a PTE-PEAC Vívószakosztály vívói.

Junior-Kadét Női-Férfi Párbajtőr Válogató
Budapest, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 2016. nov. 5–6.
Az utánpótlás korosztály ezúttal is ért el értékes helyezéseket. A junior férfi párbajtőrözők 101 fős mezőnyében Tóth Gergely a 9. helyen végzett, miután egyetlen tussal alulmaradt a VASAS SC versenyzője, Sárvári Merse ellen.
A junior lányoknál Provender Roxána a 18. helyezést érte el a 84 fős mezőnyben.
A kadét leányoknál Tombory Liza szerepelt a legjobban a pécsiek közül, a 81 fős mezőnyben a 43. helyezést érte el, míg a fiúknál Meszéna Péter a 40. helyen fejezte be a versenyt a 96 fős mezőnyben.

Budapest Cup International Veteran Fencing Tournament
Budapest, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 2016. nov. 05.
A rutinosabb vívók hozták a hétvége igazán jó eredményeit, hiszen a Budapest Cup International Veteran Fencing Tournament versenyszámaiban több érem is Pécsre került:
Póka Bea a női veterán versenyt saját korosztályában, és az egész viadalt tekintve is győztes!

Póka Bea aranyérmes | Fotó: Veterán Vívás Barátai

Mátyás Pál a 7. helyzést érte el a 40+ kategóriában, míg az 50+ kategóriát Rab Attila megnyerte. A 70+ kategória versenyében a vívószakosztály rangidős vívója, Benedek Dezső szerzett ezüstérmet.

Mátyás Pál 7. | Fotó: Veterán Vívás Barátai
Rab Attila aranyérmes | Fotó: Veterán Vívás Barátai
Bendedek Dezső ezüstérmes | Fotó: Veterán Vívás Barátai


Alfredo Bachelli Trophy 2016

Craiova, 2016. nov. 6.
A romániai Craiova nagy hagyományú, pénzdíjas felnőtt párbajtőrverseny erős, főleg román és bolgár válogatottakkal is tűzdelt, 72 fős mezőnyében indult Plazzeriano Gábor a PTE-PEAC színeit képviselve. A táblán két román ellenfelét verte, majd a negyeddöntőbe jutásért a szerb Nikolic győzte le 15/14 arányban, így Plazzeriano a 15. helyezést érte el.