Hírek

A pécsi klasszis bronzérmes a világkupán

Felnőtt Férfi Párbajtőr Világkupa
Buenos Aires, 2016. november 18–20.
A PTE-PEAC Vívószakosztály büszkesége, Berta Dániel szerdán utazott a Buenos Aires-ben rendezett Felnőtt Férfi Párbajtőr Világkupára három honfitársával. A pénteken és szombaton zajló egyéni verseny csoportfordulójában Dani négy győzelmet és két vereséget szerzett, amellyel a 166 fős mezőnyben a rangsor 66. helyére került.
A táblán a cseh Pokorny ellen vívott szoros asszóban egyetlen tussal, 15/14 arányban maradt alul a 64 közé jutásért, így Dani a 100. helyen végzett a világ legjobbjait felvonultató kupán. Honfitársai közül a legjobb helyen Bányai Zsombor végzett 37. helyezésével, Somfai Péter az 58., Siklósi Gergely a 89. helyen zárta a versenyt.

Fotó: Róka Róbert - Víz alatti fotográfia

A négy ifjú muskétás a vasárnap zajló csapatversenyben további 22 nemzet között negyedikként került táblára, így egyből a legjobb 16 között kezdett a nyolcba jutásért. Lengyelország csapatát 22/21-re verték a mieink.
Az elődöntőbe jutásért a riói olimpia, illetve a világkupa egyéni versenyszámának aranyérmesét is soraiban tudó Korea csapatával mérkőztek meg, amely felett csodálatos, 45/34 arányú győzelmet arattak.
A döntőbe jutásért a franciák szupererős hadosztálya következett, és sajnos ismétlődött az olimpia: ugyan a magyar csapat küzdött derekasan, a végig szoros és kiegyenlített mérkőzés utolsó asszójában a fejező Jerent – Somfai párharc a franciák javára hozott sikert.

Az irány nagyon jó: világkupa csapat bronzhelyezés! Fotó: MVSz (hunfencing.hu)

A bronzmérkőzésben Somfai helyett Berta Dani állt be, így az egyéniben őt kiejtő Pokorny-val ismét szembe kellett néznie. A mérkőzés igazán izgalmas végjátékban, egységesen jó teljesítménnyel juttatta a magyar csapatot a dobogó harmadik fokára!
A PTE-PEAC edzői Danka Sándor és Bokrétás Csaba, valamint a válogatott edzők Udvarhelyi Gábor és Dancsházy-Nagy Tamás is büszke lehet! Szép volt fiúk!