Hírek

Két világversenyen és a Vidékbajnokságon szerepeltek a pécsiek

2016. okt. 11–16.
20. Veterán Világbajnokság 2016, Stralsund
A vívósportban az ötven éven felüli sportolók részére rendeznek világbajnokságot. Az idei megmérettetést Észak- Németországban, a Stralsundi Hanza városban tartották, ahol a magyar küldöttség részeként a PTE-PEAC Vívószakosztályának rangidős vívója, Benedek Dezső is pástra lépett. A férfi párbajtőr egyéni versenyszámok, 70+ kategóriájában Benedek 49 fős mezőnyben két győzelem négy vereség aránnyal zárta a csoportfordulót. A 32-be jutásért 10/5 arányban verte a norvég Stangeland-ot, ám a 16-be jutásért ugyanilyen arányban kikapott a dán Münster-től, így a 30. helyen végzett a világversenyen, amelyen a magyar veterán válogatott egy ezüst és két bronzéremmel tért haza.

2016. október 15–16.
Junior Világkupa, Riga
A junior párbajtőrözők idénnyitó világkupaversenyét Lettországban rendezték a hétvége során. A hazai junior válogatott tagjaként utazott a PTE-PEAC reménysége, Tóth Gergely a rendkívül erős, 223 indulót felvonultató világkupán.
Az egyéni versenyen a csoportban 3 győzelem / 3 vereség arányban zárt. A táblán az amerikai Lange-t 15/8-ra, a 64-be jutásért az orosz Polozincev-et 15/10 arányban győzte le. A legjobb 32 közé jutásért sajnos 8/7 arányban vereséget szenvedett az olasz Zancanella-tól, így a 63. helyen végzett.
A VK csapatversenyében 23 csapat között tagja volt Tóth is a magyarnak: az Andrásfi Tibor, Esztergályos Patrik, Siklósi Gergely és Tóth Gergely  alkotta küldöttség a 4. helyen végzett! A legjobb nyolcbajutásért Belgium csapatát 44/33 arányban verték a mieink, majd az oroszokat egy tussal, 40/39 arányban sikerült megverni. A döntőbe jutásért a német csapat, a harmadik helyért a francia bizonyult jobbnak, de a VK negyedik hely remek idénykezdés a junior srácoknak!

A verseny részletes eredménydokumentációja.

2016. október 15–16.
Felnőtt Vívó Vidékbajnokság 2016/2017, Szeged
Ugyan világversenyekkel nem említhető egy lapon, idehaza hosszú időkig volt a hazai versenyek rangos találkozója a fővárosi klubok kivételével az ország klubjainak versenyzési lehetőséget adó találkozó. Az idény háromfegyvernemes vidék-viadalát az SZTE-VK szervezte a hétvége során.
A férfi párbajtőrözők 51 fős mezőnyében öt pécsi indult, akik így hamar összekerültek: Hoffbauer Márk a 16-os táblán 15/14 arányban verte a végül 9. helyen végző Rab Attilát. A többiek mind a legjobb nyolc közé jutottak: ezúttal Plazzeriano Gábornak sikerült az első helyig menetelnie. Hoffbauer Márkot 15/11, Mátyás Pált 15/7 arányban győzte le; Hesz Krisztiánt a felső ágon négybe jutásért ejtette ki a debreceni Serra Solt (14/15) akit a öttusázó Telek Máté vert meg (13/15).. ő maga viszont verhető volt Plazzeriano számára (15/11)… így a végeremény igen szép pécsi mutatvány:
1. Plazzeriano Gábor, 3. Mátyás Pál, 5. Hesz Krisztián,  7. Hoffbauer Márk, 9. Rab Attila.

Négy pécsi az idény legjobb vidéki vívói között

A nyolcba jutott négyes a csapatversenyen gondoskodott a hétvégi dupla-aranyról: a hat induló csapat versenyében a legjobb négybe jutásért az érdi ÉTC ellen 45/35, majd a döntőben a debreceni DHSE-PMD ellen 45/30 arányban bizonyult jobbnak a PTE-PEAC, amely így az idény vidékbajnoka!

A Vidékbajnokság férfi párbajtőr bajnokcsapata

A nők párbajtőrversenyének 32 fős mezőnyében Pókáné Bea bronzérmet szerzett, Tombory Liza a 17. helyezést érte el.

Harmadik helyezett: Pókáné Bea

A verseny részletes eredménydokumentációja.
További fotók a versenyről a PTE-PEAC Vívószakosztály Facebook-oldalának albumában!