Hírek

Bronz a legjobb pécsi eredmény a dupla válogatón

Az Iron Trade Kupa Felnõtt Párbajtõr Válogató versenyt rendezték Tatán a hétvége során. Az első nap férfi versenyszámában Berta Dániel bronzérmet szerzett a 81 fős mezőnyben. Dani szép vívással menetelt előre, az elődöntőbe jutásért a válogatott Rédli Andrást, olimpiai bronzérmest is legyőzte 8/7 arányban. A döntőbe jutásban az európabajnok Bányai Zsombor akadályozta meg 15/14 arányú győzelmével.

Berta Dániel

Berta Dániel a válogatóverseny második napján is bevívta magát a legjobb nyolcba: az elődöntőbe jutás során maradt alul a versenyt később megnyerő Szényi Péter ellen, így ezúttal a hatodik helyen végzett a 68 fős mezőnyben.
További pécsi eredmények: szombaton Tóth Gergely a 22., Peterdi András a 24. helyen végzett, míg a második versenynapon Peterdi András a 34., Tóth Gergely a 24. helyet szerezte meg.

A válogató női versenyszámában az első versenynap 76 fős mezőnyében sikerült a PTE-PEAC versenyzőinek bekerülniük a legjobb 32-be: Öhlmüller Sarolta a 29., Provender Roxána a 30. helyen fejezték be a versenynapot.