Hírek

Nyári intenzitásban a Pécsivívás

A nyári lazulás ezúttal rövidebb a Pécsivívás háza táján, amelynek több oka is van.

Rio 2016
A legfontosabb persze, hogy augusztus 5-vel megkezdődnek a XXXI. nyári olimpiai játékok a brazíliai Rio de Janeiro-ban. A magyar csapat megismerésében remek segítséget nyújt a MOB oldala, amelyen megismerheti bárki a kvótát szerzett vívókat, és a többi sport kiválóságait! A játékok programjához viszont a játékok eredeti oldalát ajánlott olvasgatni. A rendezvényt a szeptember 7–18-ig tartó 2016. évi nyári paralimpiai játékok követik, amelyen szintén van kiknek szurkolni.

Az olimpia vívás terén pécsi vonatkozását is illendő szem előtt tartani: Danka Sándor szakedző egykori tanítványa, Dancsházy Nagy Tamás jelenleg a magyar férfi párbajtőr-válogatott vezetőedzői posztját tölti be, és az olimpiai csapatban három tanítvány az övé. A pécsi fiatalember augusztus 4-én, csütörtökön utazik Rio de Janeiro-ba a férfi párbajtőrözőkkel.

Az egyszerűbb tájékozódás végett pedig íme a vívás időbeosztása (a párbajtőr pirossal jelölve):
A kezdési időpontok a helyi időt jelzik, azokhoz 5, azaz öt órát hozzáadva kiderül a hazai időpont.
aug. 6. 9.00 női pbt. egyéni: Szász Emese
aug. 8. 9.00 női kard egyéni: Márton Anna
aug. 9. 9.00 férfi pbt. egyéni: Imre Géza, Boczkó Gábor, Rédli András
aug. 10. 8.30 női tőr egyéni: Knapek Edina, Mohamed Aida
aug. 10. 13:15 férfi kard egyéni: Szilágyi Áron, Decsi Tamás
aug. 14. 9.00 férfi pbt. csapat: Imre Géza, Boczkó Gábor, Rédli András, Somfai Péter

 

Nyári Vívótábor
Vívótábort hirdetett a PTE-PEAC Vívószakosztálya idén nyáron 2016. augusztus 15–19-ig, hogy a versenyzési időszakot már felkészülten kezdhessék az utánpótlás korú vívók. Így az Olimpici versenyeken rendszeresen induló törpici, gyermek, újonc és serdülő vívóknak a részvétel erősen ajánlott!
A tábor bázisa gyönyörű, természetes környezetben várja a résztvevőket Orfűn a Mecsek Házában. Kihasználva a környék lehetőségeit a programban futás és úszás is szerepel minden nap, a vívóedzéseknek pedig délutánonként az orfűi sporttábor tornaterme ad otthont. A pénteki vívóedzés a tábor résztvevőinek egyben egy háziverseny, amelyre a szervezők szeretettel várják a szülőket, barátokat is! Az edzőtábor díja 22000Ft/fő, amely tartalmazza a szállás, a napi háromszori étkezés és programok díjait.
További információ: Hesz Krisztián +36 30 387 4348 és Lukáts Lilla +36 20 380 2064

Pécsivívás a Szamárfül Családi Fesztiválon
A szakosztály megjelenik idén is a Zsolnay Negyedben rendezett Szamárfül Családi Fesztiválon augusztus 19–21 között az Engarde! Vívás gyerekeknek foglalkozással. A riói események hatására várhatóan nagy érdeklődés övezi majd a vívást, szeptembertől pedig sok gyermek kötelezi el magát a sportágnak országszerte, így a PTE-PEAC Vívószakosztályánál is.


Idényfelkészítő edzőtábor
A kiváló eredmények szállításáról gondoskodó sportolók is megkapják a törődést: Bajnokok reggelije! – Idényfelkészítő edzőtábor 2016/2017 címmel a PTE-PEAC Vívószakosztálya meghirdeti hagyományos idényfelkészítő edzőtáborát. Az eddigi évek gyakorlatának megfelelően az edzések úszás, spinning, erőnléti és vívástechnikai részekből, valamint szabadvívásból épülnek fel a hét során augusztus 22–26-ig.


Te is vívnál, vagy ismersz olyat, aki igen?

Szeptembertől a szakosztály mindkét helyszínén elindul a munka. Az érdeklődők személyesen is felkereshetik bármelyik helyszínt, bármelyik edzőt. Címek és elérhetőségek a menüben találhatók!