Hírek

Kelet-Magyarországon versenyeztek a pécsiek

Utánpótlás Vidékbajnokság – Szolnok, 2016.02.19–21.
A nem fővárosi vívók utánpótlás-bajnokságán vettek részt a PTE-PEAC párbajtőrözői.
A legfiatalabbak között a legjobb egyéni eredményt Imre Luca érte el 8. helyezésével a törpici leányok mezőnyében. A csapatversenyben az Imre Luca, Kálmán Linda és Doma Bogi alkotta csapat a második helyen végzett.

Ezüstérmes a törpici leányok pécsi csapata

A gyermek fiú korcsoport 21 fős mezőnyében Farkas Domos a 10., Varga Bálint a 11. helyen végeztek.

A serdülő fiúk 32 fős mezőnyében Merkl Levente aranyérmet szerzett!

A serdülő fiú párbajtőrözők vidékbajnoka: Merkl Levente

Emellett Kovács Andor a 21., Deák Szilárd a 25., Lukáts Vajk a 26. helyen zárt. A négy srác alkotta csapat 9 vidéki csapat versenyében végzett a 6. helyen.
A serdülő leányok 31 fős mezőnyében Tombory Liza a 12. helyezést érte el.

.

Békessy Béla Emlékverseny – Derecske, 2016.02.20–21.
A debreceni DHSE-PMD által szervezett szabadidős verseny férfi párbajtőr versenyszámának 55 indulója között Benedek Dezső a csoportfordulóban egy győzelemmel került táblára, ahol fiatal ellenfele legyőzte a 32-be jutásért, így az 52. helyen végzett. Plazzeriano Gábor veretlen volt a csoportfordulóban, így kiemeltként a 16 közé jutásért vívott először, sikerrel. A nyolcba jutásért kemény csörte zajlott Plazzeriano és az MTK-s ifj. Csiszér között, utóbbi az utolsó pillanatban fordított, így 15/14 arányban legyőzte a pécsi vívót, aki így a 9. helyezéssel kellett megelégedjen.

A női párbajtőr versenyszámban Pókáné Bea is tagja volt a 39 fős mezőnynek. Csoportjában 3 győzelmet, 2 vereséget produkált, majd a táblán 16-ba került. Itt a mezőny egyik legjobbja, Gyurkány Judit állta útját, így Bea a 12. helyet szerezte meg.
A női tőrözők 26 fős mezőnyében Bea a csoportban ismételte előző napi teljesítményét, azonban a táblán kikapott, így a 19. helyezést érte el.