Hírek

Bakuból Gwangju-ba

Az I. Bakui Európai Játékok utolsó versenynapján a férfi párbajtőrözők csapatversenyén a hazai csapat az 5. helyen végzett. A játékokon induló nemzetek többsége elsővonalbeli válogatottjával állt fel, így a magyar csapat – kellő ereje és motívációja ellenére – a papírforma szerint “hagyta” az élvonalbeli olasz csapatot nyerni 45/34-re, így nem jutott be az elődöntőbe. Az egyéni versenyszámban a legjobb eredményt hozó pécsi Berta Dániel, valamint File Mátyás, Hanczvikkel Márk és Szényi Péter alkotta csapat az ötödik helyért a helyieket, Azerbajdzsán csapatát győzte le 45/37 arányban.

Berta Dánielnek nem sok pihenés jutott, hiszen a hét elején ismét útra kelt – ezúttal klubtársával, Peterdi Andrással, hogy a következő megmérettetésen, a dél-Koreai Gwangju-ban zajló Universiade egyéni és csapatversenyein küzdjenek, és hozzanak dicsőséget nemcsak Magyarországnak, de a PTE-PEAC Vívószakosztályának, valamint mesterüknek, Danka Sándornak.

Autoportré a repülőgépen: András és Dani

Igazán rendkívüli, hogy volumenében az Olimpia utáni második legnagyobb sportesemény magyar férfi párbajtőr csapata két nem fővárosi klub tagjaiból áll, köztük  két pécsi vívóval! Rajtuk kívül az Sz-L Bau Balaton Vívóklub tagjai, File Mátyás és Hanczvikkel Márk szerepelnek a csapatban a kétévente, páratlan években, 17–28 év közötti egyetemista élsportolók részvételével zajló sporteseményen.
A 28. Nyári Universiade 2015. július 3–14-ig tart, amely során a vívás versenyszámait 4–9-e között rendezik. Andrisnak és Daninak 5-én lehet szurkolni a férfi párbajtőr egyéni versenyszámában, a magyar csapatnak pedig 8-án.

Természetesen a többi vívó-versenyszámot, a többi sportágat is nyomon lehet követni az esemény weboldalán:
http://www.gwangju2015.com/