Hírek

A vívás másfél évszázada van jelen Pécsett

Ünnepi pillanathoz közeledünk. Az elérhető írásos dokumentumok alapján az első magán vívótermet 1864-ben nyitotta egy Prieger Miksa nevű vívómester.
Az egyik legszebb, legnemesibb sportág tehát 150 éve jelen van a Mecsek lábánál. Egyetemi sportklubként 1923 óta működik a PTE-PEAC Vívószakosztálya. Összeszámlálhatatlan, hogy a kezdetektől vajon hány pécsi lakost, vagy épp átutazó, itt dolgozó, itt tanuló polgárt győzőtt meg magának sportágunk élethosszig, vagy akár csak egy próba erejéig.

Annyi bizonyos, hogy közös ünneplésre invitáljuk a még élő, egykor vagy jelenleg is vívó vagy öttusázó pécsieket, hogy közösen emlékezzünk mindazokra, akik már nem lehetnek velünk, és közösen ünnepeljük meg a helyi vívás 150 éves jelenlétét, elért sikereinket.

Annyi bizonyos, hogy a város első embere, valamint a Magyar Vívó Szövetség vezetői is jelen lesznek ünnepi gálaestünkön, mely során múltidéző pillanatok, számvetés, emlékezés, bemutatók, vetítések kínálnak örömteli és érdekes pillanatokat a résztvevőknek.
A sajtó képviselői a pécsivívás egykori és jelenlegi szakembereivel, sportolóival készíthetnek interjúkat, majd egy barátságos csapatverseny megtekintését követően estébe nyúló beszélgetések színtere lesz találkozónk!
Figyelem! Az egy négyzetméterre eső fegyverforgatók száma igen magas lesz ezen az estén a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumának dísztermében. Ha Ön/Te valaha is Pécsett vívtál, itt a helyed, várunk szeretettel!