Hírek

150 éves a PÉCSIVÍVÁS Vívóünnepi Gálaest

A PTE-PEAC Vívószakosztálya ünnepi pillanathoz ért, és ünneplésre invitáltuk az egykor és jelenleg is vívó vagy öttusázó pécsieket, hogy 2014. január 10-én közösen emlékezzünk mindazokra, akik már nem lehetnek velünk, és ünnepeljük a helyi vívás 150 éves jelenlétét, elért sikereinket.

Tisztelgés a pécsivívás 150 éves múltja előtt | Fotó: Németh József

A 150 éves a PÉCSIVÍVÁS Vívóünnepi Gálaest vernisszázsaként a Magyar Szablyavívó Iskola pécsi csoportjának szívhezszóló bemutatóját csodálhatta a mintegy százfős közönség. A rendezvényt dr. Páva Zsolt, a szakosztály egykori vívója, Pécs M.J.V. polgármestere nyitotta meg személyes visszaemlékezésével, és hasonlóan remek köszöntőt mondott dr. Ács Pongrác a PTE-PEAC elnöke is. Estünk fényét emelte jelenlétével a Magyar Vívó Szövetség képviseletében Csampa Zsolt elnök, és Polgár Pál főtitkár. Elnök úr értékelte és elismerte a magyar vívás eredményeihez bőven hozzájáruló 2014-es sikereket, köztük Berta Dániel és Tóth Gergely kitűnő EB és VB szereplését.
Az egybegyűltek a pécsivívás történelméből és napjaink sikereiből is hallhattak szemelvényeket, de vívás és iskolavívás is felidézte a közönségnek, hogy az eredmények mögött komoly munka húzódik. Természetesen a vetítés során is vívással kapcsolatos filmeket láthatott a közönség, valamint senior vívók és edzők anekdotáit hallhatták. A közös fotózást követően fogadás, és a Vízkereszt, vagy vívni akartok? – az V. Senior Vívó- és Öttusatalálkozó barátságos csapatverseny szórakoztatta a résztvevőket, akik múltidéző beszélgetésekkel zárták az estét.

További fotók a rendezvényről szakosztályunk Facebook oldalán!