Hírek

Az idény első Olimpici versenye

Az utánpótlás korcsoportok első megmérettetésének, egyben az Olimpici Grand Prix első állomásának a hajdúsági Derecske adott otthont. A pécsi párbajtőrözők a legtöbb korosztályban több-kevesebb sikerrel képviselték a PTE-PEAC színeit.

Baranyai Áron a gyermek korcsoportban(U11–12) 72 induló között végzett a 24. helyen. Az újonc(U13) fiúk 68 fős mezőnyében Merkl Levente a 12. helyezést érte el, miután vigaszágon kikapott a negyeddöntőbe jutásért.
A korcsoportjában eddig is kiemelkedően szereplő Tombory Liza ettől az idénytől szintén újonc, kortársai között 71 fős, erős mezőnyben jutott a 14. helyezésig. Liza a serdülő(U14) leányok versenyében a 19. helyezést érte el 73 versenyző között.
A serdülők fiú versenyében is népes mezőny állt pástra: a 83 induló között 21 külföldi versenyző is derekasan küzdött, ekképp a döntőt is két román versenyző vívhatta. Remek vívásával Kurucz Balázsnak is jó esélye volt a dobogóhoz közelebb kerülni, hiszen a vigaszágas verseny fordulatokban bővelkedő; azonban a negyeddöntő előtti táblán Balázs vereséget szenvedett, de az elért 10. helyezése is szép teljesítmény.