Hírek

Még mindig élvezzük a sikert: április Utánpótlás Műhelye a PTE-PEAC Vívószakosztálya

Ritkán adatik meg, hogy egy szakmai zsűri és a közönség szavazata egybe essen, legyen szó kulturális-, vagy éppen sporttevékenységhez kapcsolódó szavazásról. Márpedig a PTE-PEAC Vívószakosztályával megtörtént ez a csoda.
A Magyar Olimpiai Bizottság, a Dechatlon Magyarország és az UtánpótlásSport.hu szakmai zsűrijénél és az országos „nagyközönség” körében is fölényes győzelmet arattak a pécsi fiatalok a bulgáriai világbajnokságon elért teljesítményükkel, így teljes joggal érdemelték ki a hónap Utánpótlás Műhelye címet áprilisra, melynek szavazása és szakmai elbírálása májusban zajlott, a díjátadó ünnepséget pedig múlt pénteken tartották a Magyar Olimpiai Bizottság Székházában.

A díjátadón: Peterdi András, Berta Dániel, Hoffbauer Márk szakosztályvezető, Csampa Zsolt az MVSZ elnöke, Danka Sándor edző, Tóth Gergely | fotó: Kozma János

 

Az összesen 600 000 Ft-tal járó Decathlon vásárlási utalványt baranyai utánpótlás nevelő műhely még sosem nyerte el, éppen ezért különleges jelentősége van a vívóknál folytatott szakmai és pedagógiai munka elismerésének.
A plovdidi korosztályos világbajnokságon a pécsi vívók a válogatott tagjaként egy aranyéremmel (Berta Dániel junior csapat) és két bronzéremmel (Tóth Gergely kadét egyéni és Berta Dániel junior egyéni) térhettek haza, így az olimpiai sportágak családjában mind országos, mind világviszonylatban példátlan klubsikert értek el Danka Sándor mesteredző és Farkas György nevelőedző irányításával.

Ezzel a fölényes szakmai és közönségsikerrel (a szavazatokat ezúton is szeretnék a fiatalok megköszönni minden pécsi és baranyai támogatónak) a PTE PEAC vívói esélyessé váltak az év végi összesített győzelemre is.