Hírek

Éremgyűjtemény a kard OB és a III. Győri Kupa versenyeiről

Budapest
Kard fegyvernemben a hétvégén rendezett serdülő Magyar Bajnokságon képviselte a pécsi színeket Kardos Kata. A leányok 25 fős mezőnyében Kata a 7. helyet szerezte meg. A csoportforduló akadályait négy győzelem egy vereség aránnyal vette, így a rangsor 6. helyéről várta a negyeddöntőbe jutás asszóját, melyben magabiztos győzelmet aratott pesti ellenfele ellen. A 4 közé jutásért az EB csapattag Kern Biankával került szembe, mely Katának a verseny végét jelentette.

Kardos Kata hetedik helyezett

 

Győr
A B kategóriás vívók idényzáró versenye immár harmadik alkalommal a Győri Kupa, melyre mindhárom fegyvernemben egyre nagyobb számban jelentkeznek az indulók az ország minden pontjáról.
A legnépesebb mezőny párbajtőrben jött össze, hogy mindenki helyére tegye éves formáját. A 73 induló között ketten képviselték a PTE-PEAC-ot: a pécsiek rangidős aktív vívója, Benedek Dezső a 46. helyen végzett; Plazzeriano Gábor a 7. helyet szerezte meg, miután az elődöntőbe jutásért kikapott a versenyt megnyerő Deák Istvántól.
Benedek és Plazzeriano a csapatversenyre két idegenlégióssal alkották meg a PMB Trinity csapatát, melyben Veress Dániel miskolci, Boncz Áron budapesti klubját képviselte. Az egyéni eredmények alapján tábla egyesként kezdtek a verseny 14 csapata között. Két találkozót megnyerve, egyet elveszítve remek vívással szerezték meg a bronzérmet.

A PMB Trinity bronzérmes lett a csapatversenyen

.
A női párbajtőrözők versenyében Csontos-Kiss Zsuzsanna a 27., Pókáné Bea pedig a 10. helyen végzett a 30 fős mezőnyben, aki a csapatversenyen a már Zágrábban is bevált Harci Mix tagjaként vett részt.

A jól összeszokott Harci Mix ezüstérmes lett

A Juhász Vera, Szini Andrea, Pókáné Bea és Gyiurkány Judit alkotta csapat derekasan küzdött, hiszen két találkozó győzelme után csak az MTK állította meg őket a hat csapatot felvonultató mezőnyben.