Hírek

Jeruzsálemi EB & Bp. Bajnokság

Kadét & Junior Európa Bajnokság 2014′ – Jeruzsálem
A kontinensviadal a nem egészen békés izraeli városban február 22-e óta tart, egészen március 4-ig.
Két pécsi vívónak is szoríthattunk a hét küzdelmei során, a férfi junior párbajtőr csapatmérkőzései – Berta Danival a magyar csapatban – március harmadikán zajlanak.

A kadét párbajtőrözők 87 indulója között Tóth Gergely a 27. helyen végzett. A csoportfordulóból három győzelem/két vereség aránnyal került a táblára, ahol svájci ellenfelén túljutva a 32-es táblán hazai riválisával, Siklósi Gergellyel találkozott, aki egy találattal jobbnak bizonyulva végül ezüstérmet szerzett.
A csapatversenyben már vállvetve és derekasan vívtak társaikkal, Esztergályos Patrikkal és Bakos Bálinttal. Az Egyesült Királyság csapatát legyőzve kerültek a legjobb négy közé, ám a megtáltosodott lengyelek 44/39 arányban jobbnak bizonyultak a magyar csapatnál. A bronzérmet szupergyors találkozóban, a francia csapat felett aratott győzelemmel biztosították be a hazaiak a 19 nemzetet felvonultató versenyben. Első Lengyelország, második Olaszország csapata.

A magyar kadét csapat a gallok elporolását követően - fotó: A.T. / Fb

A junior versenyszámban Berta Dániel 89 fős mezőnyben szerezte meg a 9. helyezést.  A csoportforduló során öt győzelem/egy vereség aránnyal kezdte a versenyt. A táblán brit és izraeli ellenfeleit verte, de nem került a legjobb nyolc közé, miután honfitársa, Hamar Balázs 15/12 arányban jobb volt nála.


Budapest Bajnokság – Budapest

A fővárosban A VASAS SC és a Budapesti Vívó Szövetség által rendezett hétvégi Budapest Bajnokság B kategóriás felnőtt férfi párbajtőr versenyében 63 induló vett részt, köztük a pécsi színeket képviselve Plazzeriano Gábor, aki a 19. helyen végzett. A csoportforduló öt győzelme/egy veresége a tábla 11. helyét jelentette: Gábor azon egy 15/11 arányú győzelemmel került a 32-be, ahol vereséget szenvedett érdi ellenfelétől.