Hírek

Több versenyen is sikeresen vívtak a pécsiek

Észtország – Felnőtt Párbajtőr Világkupa
A tallini Felnőtt Férfi Párbajtőr Világkupa egyéni küzdelmeiben Peterdi András a 30. helyen végzett.  A 237 indulót felvonultató versenyt a csoportfordulóban négy győzelemmel/két vereséggel indította, így a 256-os táblát a negyvenhatodik pozícióból kezdhette. Az olasz Citro-t 11/7, az izraeli Lis-t 15/9 arányban verte. A legjobb 32 közé kielezz küzdelem árán jutott, 12/11-re verte az orosz Sukhov-ot. Andrást a holland Verwijlen állította meg.
Az észtországi világkupa csapatversenyében a Somfai Péter, Szényi Péter, Rédli András, Peterdi András összetételű csapat ezüstérmet szerzett, miután a huszonkilenc nemzetet felvonultató viadalon sorra verték ellenfeleiket: Izraelt 24/15, Kínát 39/17, Franciaországot 43/35 arányban. A tábla alsó ágán az olasz csapat jutott be, és a döntőben 20/19 arányban, tehát csak egyetlen találattal bizonyult jobbnak csapatunknál.

Nemzetközi Senior Párbajtőr Verseny – Budapest
A nők versenyében Póka Adriánné Bea ezüstérmet szerzett, miután 11 induló között mindkét csoportfordulóban sok győzelmet szerzett, a táblán pedig csak a döntő mérkőzésben talált ellenfélre.
Rab Attila az 50+ kategóriában 19 induló között nyerte egy kivételével minden asszóját a csoportfordulóban, így tábla másodikként folytatta a versenyt, azonban a döntőbejutás során kikapott a verseny győztesétől, és bronzérmet hozott haza.
A 60 és 70+ kategóriák összevont versenyében Benedek Dezső 20 induló között kevés győzelmet szerzett a csoportfordulók során, és a táblán nem jutott be a negyeddöntőbe: a 11. helyezést érte el.

Kard Körverseny – Budapest
A Gerevich-Kovács-Kárpáti Reménység Kard Körverseny serdülő korcsoportjában indult két pécsi kardozó: Kardos Kata 29 versenyző között minden asszóját nyerte a csoportfordulóban, így a harmadik helyről kezdte a táblát. Kata egészen a negyeddöntőig nyert mindent, azonban a négybe menet kikapott, így az ötödik helyet szerezte meg. A serdülő fiúk versenyében 35 induló állt pástra, köztük Simon Gergő, aki vigaszágon sem jutott a legjobb 16 közé, így 29-ként zárta a versenyt.

 

Kadét és Junior Európa Bajnokság zajlik február 22-e óta Jeruzsálemben, ahol a kadét párbajtőrözők 24-én, hétfőn kezdődő megmérettetésében, valamint a 26-án induló csapatversenyben Tóth Gergely képviseli a pécsi vívást. A junior vívók – Berta Dániellel az indulók között – március 1-jén lépnek pástra, a csapatverseny rá két napra kezdődik. A verseny eredményeiről hírt adunk, azonban részletekért, érdekességekért, eredményekért bárki felkeresheti a verseny weboldalát.