Hírek

Hírek az Országos Bajnokságról

a 2011. évi felnőtt párbajtőr Országos Bajnokságot vasárnap egyéni, hétfőn csapat versenyszámokban rendezték a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. A férfiak 112 fős mezőnyében Berta Dániel a 7. helyen végzett, miután mindössze két találattal maradt alul a többszörös világbajnok Boczkó Gáborral szemben.
A női mezőnyben a kadét korosztályú Öhlmüller Sarolta végzett a 8. helyen, amellyel a korosztályos ranglistán előrelépett az EB-kvalifikációt jelentő 4. helyre. A nőknél a 32-es táblára került még Jung Alexa (24.hely) és Hajdu Réka (32. hely). A csapatversenyben az előző évekhez képest kicserélődött a pécsi együttes: Berta Dániel, Miklós Kristóf és Rab Attila lépett pástra az egyetemi klub színeiben.
A pécsi pengeforgatók legyőzték a Vasast (45-29), majd vereséget szenvedtek a világbajnok válogatott csapat tagjaival felálló Honvéddal szemben (16-45), ezt követően pedig megnyertek két helyosztót (36-35 a Hiperaktív SE és 45-37 az OMS-Tata ellen), így az 5. helyen végeztek a húsz csapatot felvonultató, népes mezőnyben.