Hírek Verseny eredmények

Visszatért Pécsre az Olimpici

Hosszú évek kihagyása után újra Olimpici Grand Prix versenyt rendezett Pécs és a PTE-PEAC Vívószakosztály.

A három napos versenyre számos honi és külföldi klubból érkeztek fiatal vívók, hogy megmérettessék magukat a különböző korosztályokban. Az eseményre nevezett 552 vívó között megtalálhatóak voltak a PTE-PEAC vívói is, akik a törpici korosztálytól a serdülőkig kiváló teljesítményt nyújtottak, és büszkén képviselték klubjukat.

A pénteki napon tartották meg a gyermek korosztály versenyét ahol mind a fiúk mind a lányok versenyében a pécsi vívóknak a legjobb 16 jelentette a végállomást. A fiúk közül Marczi Balabán 16. helyen végzett a 86 vívót felvonultató mezőnyben. A lányok versenye Bagoly Adélnak sikerült a legjobban, Ő a 14. helyen zárta a 68 fős viadalt.

Pécsi eredmények a pénteki napról:
Gyermek fiú:
16. Marczi Balabán
49. Dorn Bendegúz
56. Király Zalán
69. Kállay Benedek

Gyermek leány:
14. Bagoly Adél
34. Megyeri Alíz
42. Boda Jázmin
55. Fuchs Léna
57. Forrás Anna

A szombati napra jutott a pécsi vívók első dobogós teljesítménye. Az újonc lányok versenyében Varga Judit nagyszerű teljesítményt nyújtott, és a harmadik helyen végzett. A csoportmérkőzések során 5 győzelmet és 1 vereséget szerzett, majd a táblamérkőzések alatt sorra győzte le ellenfeleit és jutott a legjobb 4 közé. A döntőbe jutás sajnos már nem sikerült Juditnak Debreceni ellenfele most jobbnak bizonyult nála. 

Varga Judit a dobogó legalsó fokán

Pécsi eredmények a szombati napról:
Újonc fiú:
31. Király Zalán
37. Dorn Bendegúz

Újonc leány:
3. Varga Judit
23. Papp Nikolett
50. Faragó Tamara
59. Boda Jázmin
64. Gangel Lúcia
68. Sörös Eszter

Törpici fiú:
21. Szücs Ambrus
38. Kovácsfi-Till Lázár

Vasárnapi nap több döntős helyezést hozott a pécsi vívóknak, de talán Takács Zita örült a legjobban, akinek sikerült a dobogó legalsó fokára felállnia. Egész napos kiváló vívásának köszönhetően a 3. helyen végzett a törpici lányok mezőnyében.
Rajta kívül Szentpáli Dániel és Bagoly Benedek a serdülő fiúk versenyszámában jutott a legjobb 8 közé, ami mindkettőjüknek a verseny végállomását jelentette, így Daninak az 5. míg Benedeknek a 6. helyezéssel kellett beérnie.    

Szentpáli Dániel az 5., Bagoly Benedek a 6. helyen zárt

Pécsi eredmények a vasárnapi napról:
Serdülő fiú:
5. Szentpáli Dániel
6. Bagoly Benedek
20. Nagy-Tószegi Soma
43. Bernhardt Áron

Serdülő leány:
15. Varga Judit
19. Lippai Diána
27. Papp Nikolett
62. Faragó Tamara
66. Farkas Laura

Törpici leány:
3. Takács Zita
28. Horváth Katalin

Takács Zita bronzéremmel a nyakában

A versenyt követően a klub edzői és vívói egyaránt büszkék voltak az elért eredményekre. Az edzők kiemelték a vívók kitartó munkáját, és azt, hogy keményen dolgoztak azért, hogy az eseményen a legjobb formájukat hozzák. A vívók pedig örömmel fogadták a dicséreteket, és további kemény munkát ígértek az elkövetkező versenyekre való felkészülés során.

Hajrá PEAC!

További képek az Olimpici Facebook oldalán találhatók