Hírek Verseny eredmények

Megkezdődött Hajdúhadházon az Olimpici szezon

Soma végül az 5. helyen zárta az évad első serdülő versenyét

Hajdúhadházon áltak pástra a PEAC vívói.

A három napos Hajdúhadházi Olimpici hétvége első pénteki napján a gyermek lány korosztályban Megyeri Aliz 12., Bagoly Adél az 54. helyet érte el.

A szombati újonc lányok versenyén Varga Judit vívott a legjobban. Ő a 11. helyen zárt. Rajta kívül a korosztályban elindult még Faragó Tamara (35.), Sörös Eszter, (43.), Papp Niki (49.).

Vasárnap délelőtt a serdülő versenyre került sor, ahol már indultak fiúk is Pécsről. A hétvége legjobb eredményét Nagy-Tószegi Soma érte el aki a 75 fős mezőnyből 5. helyen zárt. Bagoly Benedeknek (14.) és Szentpáli Dánielnek (16.) sikerült még bevívnia magát a legjobb 16-ba, Bernhardt Áron pedig szoros aszóban maradt alul a 16-ba kerülésért Ő a 32. helyen végzett.

A délutáni lány verseny Lippai Diánának sikerült a legjobban, a 22. helyet szerezte meg . Rajta kívül az előző napon versenyző újonc lányok is elindultak, itt Tamara 31., Judit 41., Niki 52, Eszter 71. helyen végzett.

Hesz Krisztián, vezetőedző:

“Sajnos a verseny helyszíne és az elmúlt évek Covid lezárásai meglátszottak az indulóinkon, a gyermek és újonc fiú versenyen nem tudtunk versenyzőt indítani.

Összességében elégedett vagyok a társasággal. Az első 2 nap Alíz és Judit is éppenhogy 1 tussal maradt le a 8-as döntőről, ügyesen vívtak mind a ketten. A fiúk versenyszámában Soma nagyon jól vívott, és Benedeknek, Daninak is volt esélye a legjobb 8-ba kerülésre nem sokon múlott nekik, hogy most nem Ők nyertek. Mindenképpen tanulságos hétvége volt számunkra.”

Hajrá, PEAC!

Soma nagyon örült a versenyen elért 5. helyének