Hírek Verseny eredmények

Farkas Bulcsú ezüstérmet szerzett a férfi párbajtőr csapat tagjaként az Európa-bajnokságon

Európa-bajnoki csapatezüsttel zárta a kadet korosztályt Farkas Bulcsú, a PTE-PEAC vívója.

A pécsi pengeforgató a kiváló szezonbéli teljesítményével kvalifikálta magát az újvidéki korosztályos kontinenstornára, ahol egyéniben 46. helyen zárt, míg a férfi párbajtőrcsapat tagjaként ezüstérmet szerzett.

Hesz Krisztián tanítványa az egész idényben kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott melyből kiemelkedett a budapesti korosztályos Európa-kupa versenyen elért harmadik hely, mely mellett az egész idényben szállította a hazai döntős helyeket. A kiváló és stabil teljesítmény eredményeképpen Bulcsú kvalifikálta magát a kontinenstornára. Az újvidéki tornán szombaton került sor az egyéni versenyre, ahol a csoportkörben 4 győzelmet gyűjtött, 2 vereség mellett. Sajnos a táblán nem találta osztrák ellenfele gyengepontját, így végül nem jutott a legjobb 32 közé és 46. helyen zárta a 111 fős mezőnyben.

Farkas Bulcsú verseny közben. Kép forrása: European Fencing Confederation

A csapatverseny már sokkal jobban alakult, hiszen a 4 fős válogatott ezüstöt nyert. A válogatott tagjai Bulcsú mellett Horváth Ádám (FTC), Kó Ágoston (BVSC), Pelle Domonkos (BHSE) voltak, míg a válogatott kapitánya a korábbi PEAC-os vívó, Peterdi András volt. A csapat a legjobb nyolc közé jutásért a görög csapatot múlta felül 45-33-ra, majd a négy közé kerülésért következett egy nagyon izgalmas mérkőzés a török csapat ellen, amelyen egy tussal, 30-29-re nyert a magyar csapat. Az elődöntőben az izraeli válogatott volt az ellenfél, a csapat a nap legjobb vívását bemutatva 45-33-ra
győzte le őket. A döntőben igazi párbajtőr klasszikus következett, hiszen az olaszok ellen léptek pástra férfi párbajtőrözőink, azonban ezúttal a győzelem elmaradt, így ezüstérmet akaszthattak a srácok nyakába.

Bulcsú és mestere minden dicséretet megérdemelnek a szezonbéli teljesítményük kapcsán, reméljük, hogy a junior évek során is számos hazai és nemzetközi sikerre kápráztatják el a pécsi vívást szerető közönséget.

Hajrá PEAC!