Hírek

Négy arany, egy ezüst, öt bronz – UP Vidékbajnokság 2021

Utánpótlás Párbajtőr Vidékbajnokság
Szolnok, 2021. május 28–30.

A 11–14 éves korosztály párbajtőrözőinek, tehát a gyermek, újonc és serdülő korcsoportoknak rendezett versenyen a PTE-PEAC versenyzői kiválóan szerepeltek:
a gyermekek versenynapján egy arany- és három bronzhelyezést, az újoncok versenynapján egy arany- és két bronzhelyezést, a serdülők versenynapján pedig  két arany- és egy ezüsthelyezést szereztek.
A pécsi fiúk csapatban nagyon alkottak: a bajnokság mindhárom fiú csapatversenyében a PTE-PEAC szerezte meg a bajnoki címet!


Gyermek (U11–12) korcsoport
A fiúk egyéni versenyében Bagoly Benedek bronzérmet szerzett, Nagy-Tószegi Soma a 6. helyen végzett.
A csapatversenyben első helyet szerzett a Bagoly Benedek, Bernhardt Áron, Nagy-Tószegi Soma trió. A Szentpáli Dániel, Marczi Balabán, Miklós Nimród hármas a hatodik helyen zárt.
A lányok versenyében Lippai Diána ért fel a dobog harmadik fokára. Dia Varga Judittal és Fodor Biankával szintén bronzérmes lett. 

Fiú egyéni,  59 induló
A csoportfordulót Bagoly Benedek és Nagy-Tószegi Soma is veretlenül teljesítette.
A 64-es táblán Nagy-Tószegi / Gaál (DANUBIUS RSC) 10/4.
A 32-es táblán Nagy-Tószegi / Tisza (ZANSHIN SE) 10/5, Bagoly / Egri (AVANTGARDE VSE) 10/7.
A 16-os táblán Nagy-Tószegi / Nagy (SZENT LÁSZLÓ) 10/9, Bagoly / Tóth (ALBA R. VA) 10/7.
A negyeddöntőben Nagy-Tószegi / Deák (SZENT LÁSZLÓ) 4/9, így Soma a 6. helyen végzett; Bagoly / Kuznyecov 10/7.
Az elődöntőben Bagoly / Deák (SZENT LÁSZLÓ) 8/10, Benedek tehát bronzhelyezést ért el.
Bernhardt Áron a 19., Miklós Nimród a 20., Szentpáli Dániel a 23. helyen végeztek.

Bagoly Benedek a 3., Nagy-Tószegi soma a 6. | fotó: pecsivivas.hu


Fiú csapat, 12 induló
A Bagoly Benedek, Bernhardt Áron, Nagy-Tószegi Soma alkotta csapat megnyerte a bajnokságot.
A PTE-PEAC 2. csapata: Szentpáli Dániel, Marczi Balabán, Miklós Nimród a hatodik helyen végzett.
A 16-os táblán PTE-PEAC 2 / DANUBIUS RSC 45/43.
A legjobb nyolc között PTE-PEAC / SZTE-VK 45/15, PTE-PEAC 2 / NAGY LÁSZLÓ 35/45. 
Az 5–8 táblán PTE-PEAC 2 / SZTE-VK 45/33, majd az 5. helyért PTE-PEAC 2 / SZOLNOKI SI 23/45, így a hatodik helyen zárt a csapat.
A PTE-PEAC első számú csapata a döntőben a BALATON VK ellen aratott győzelmet: 45/41.

Gyermek fiú bajnokcsapat: PTE-PEAC! | fotó: pecsivivas.hu


Leány egyéni, 36 induló
Lippai Diána kezdő versenytapasztalata ellenére elérte első komoly eredményét: bronzérmet szerzett korosztálya egyéni versenyében. Varga Judit a 11., Fodor Bianka a 15., Papp Nikolett a 27., Fehér Fanni a 28., Megyeri Alíz a 31. helyen zárták a versenyt.
Dia a csoportfordulóban csupán két győzelmet szerzett, s három vereséget. A 32-es táblán Kovács (SZOLNOKI SI) ellen 10/6, a 16-os táblán klubtársa, Varga Judit ellen egyetlen tussal, 10/9 arányban szerzett győzelmet. A legjobb nyolc között TAKÁCS BORKUTI (DVE) ellen 10/7 arányban nyert, ám az elődöntőben kikapott 10/8 arányban a versenyt nyerő Farkastól (PILISI SE).

Lippai Diána és edzője: Patócs Zsolt | fotó: pecsivivas.hu


Leány csapat, 7 induló
A Lippai Diána, Varga Judit és Fodor Bianka alkotta csapat bronzérmet szerzett. A főtáblán a lányok a pécs második csapata ellen kerültek össze, 45/16 az erősebbek részére. A Faragó Tamara, Megyeri Alíz, Fehér Fanni, Papp Nikoletta alkotta csapat a TAPOLCA ellen nem maradt el sokkal, de végül 39/36 arányban vesztett, így a hetedik helyen zárt. A főcsapat is kikapott a döntőbejutásért a SZOLNOKI SI ellen (45/35), ám a bronzmeccset megnyere a VERESEGYHÁZ ellen 45/41 arányban.

A gyermek leány csipet-csapat: Lippai Diána, Varga Judit és Fodor Bianka|fotó: pecsivivas.hu


Újonc (U13) korcsoport
A fiúk egyéni versenyében Kosztor-Nemes Boldizsár egy harmadik, Lippai Máté egy hatodik helyet vívott ki magának.
Első helyen végzett a Lippai Máté, Kosztor-Nemes Boldizsár, Bagoly Benedek trió, míg a PEAC második csapata: Bernhardt Áron, Bótor Zerind, Nagy-Tószegi Soma összeállításban bronzot szerzett.
A lányok mezőnyében Juhász Jana a 15. helyen zárt.

Fiú egyéni, 36 induló
A csoportfordulóban Kosztor-Nemes 4/1, Lippai 5/0 győzelem/vereség arányban vívtak. A 32-es táblán Kosztor-Nemes / Benke (ZANSHIN SE) 15/11, Lippai / Pojányi (SZVSZSE) 15/5. 
A 16-os táblán Kosztor-Nemes / Fehér (VERESEGYHÁZ) 15/11, Lippai / Bencsik (AVA) 15/12.
A legjobb nyolc között a két klubtárs összekerült, ezúttal Boldizsár nyert, 15/10 – így Máténak maradt a 6. helyezés, viszont Boldizsár sem örülhetett sokáig: a döntőbe Süketes (TAPOLCA VK) jutott tovább: 15/12, Kosztor-Nemes így bronzérmet nyert. 

Patócs Zsolt edző és tanítványa, Bobi; Lippai Máté és edzője Hesz Krisztián | fotó: pecsivivas.hu


Fiú csapat, 8 induló
A Lippai Máté, Kosztor-Nemes Boldizsár, Bagoly Benedek trió a bajnokcsapat, míg a PEAC 2 csapata: Bernhardt Áron, Bótor Zerind, Nagy-Tószegi Soma is bronzérmet szerzett.
A főtáblán PTE-PEAC / SZVSZSE 2 45/7, PTE-PEAC 2 / SZVSZSE 45/37.
Az elődöntőben PTE-PEAC / DANUBIUS RSC 45/21, PTE-PEAC 2 / VERESEGYHÁZ 26/45.
A döntőben PTE-PEAC / VERESEGYHÁZ  45/39, a harmadik helyért PTE-PEAC 2 / DANUBIUS RSC 42/40.

Újonc fiú bajnokcsapat: PTE-PEAC! S a ráadás: a PTE-PEAC 2 bronzhelyezése | fotó: pecsivivas.hu


Leány egyéni, 38 induló
Juhász Jana a 15. helyen végzett, miután a csoportfordulóban 3/3 gyözelem/vereség arányban vívott. A 32-es táblán Mayer (SZOLNOKI SI) ellen nyert 15/13-ra, majd a nyolcba jutás során kikapott 15/7 arányban Oláh (BÉKESSY DEBRECEN) ellen. 


Serdülő (U14) korcsoport
Az egyéni versenyben Gyenis Máté a 6. helyezést szerezte meg.
Jakobi Julcsi elnyerte a vidék bajnoka címet. Julcsi Doma Bogival, Machlik Mírával és Szenti Lilivel csapatban ezüstérmet nyert.
A Kovácsfi-Till Áron, Gyenis Máté, Kosztor-Nemes Boldizsár összeállítású csapat aranyat nyert; a Lippai Máté, Bótor Zerind, Szendelbacher Dénes trió alkotta második csapat a 6. helyen végzett. 

Fiú egyéni, 36 induló
A 14 évesek fiúk egyéni versenyében Gyenis Máté 6. helyezéséért vehette át érmét a díjátadón. Kovácsfi-Till Áron a 9., Kosztor-Nemes Boldizsár a 13., Lippai Máté a 16., Szendelbacher Dénes a 30. helyen zárták a megmérettetést.

Fiúk csapat, 7 induló
Kovácsfi-Till Áron, Gyenis Máté és Kosztor-Nemes Boldizsár csapata a korosztály bajnokcsapata! A védvonal – Lippai Máté, Bótor Zerind, Szendelbacher Dénes – a 6. helyen végzett.
A főtáblán egyből egymás ellen vívhatott a két pécsi brigád: PTE-PEAC / PTE-PEAC 2 45/32.
A döntőbejutásért nem jelentett problémát a BÉKESSY DEBRECEN elleni mérkőzés: 45/32 a PTE-PEAC részére. A döntőben a DVE csapatát 45/37 arányban győzte le a fekete-fehérek első számú csapata.
A védvonal az 5. helyezésért verte az SZVSZSE csapatát 45/26 arányban, majd kikapott a BÉKESSY DEBRECEN 2 csapatától: a nagyon kevés, fpleg csak egy találatos hátrány végig megmaradt, így a 44/45 a 6. helyezést jelentette a fiatalított serdülőcsapatnak.

A serdülő fiúk bajnokcsapata a PTE-PEAC! | fotó: pecsivivas.hu


Leányok egyéni, 41 induló
Kijelenthető, hogy Bokrétás Csaba tanítványa, Jakobi Julcsi sikerszériát versenyez az idényben, kétség nem férhetett tehát ahhoz, hogy a vidákbajnokságon egyéni bajnoki címet szerez.
A csoportfordulóban Julcsi veretlen volt, és táblát a legutolsó versenyhez hasonlóan ismét klubtárssal, Szenti Lilivel kezdte: 15/6. A 16-os táblán Puskás (BAJAI VSE) ellen 15/13, majd a legjobb nyolc között Barcsik (SZOLNOKI SI) ellen 15/1 arányban nyert. A döntőbejutásért Herendi (DVE) ellen 15/7 arányban nyert, a döntőt pedig egyetlen találattal, 13/12 arányban nyerte Nagy (BÉKESSY DEBRECEN) ellen.
Machlik Míra a 13., Doma Boglárka a 18., Szenti Lili a 32. helyezést szerezték meg. 

Jakobi Júlia serdülő egyéni bajnok a Vidékbajnokságon | fotó: pecsivivas.hu


Leányok csapat, 8 induló

Az egyéni bajnok Doma Bogival, Machlik Mírával és Szenti Lilivel állt össze csapattá, és szerzett ezüstérmet.
A főtáblán az SZVSZSE csapata ellen 43/27 arányban nyert a csapat, a döntőbejutásért pedig a TAPOLCA csapatát győzték le a pécsi leányok 45/37 arányban. A döntőt a BÉKESSY BEDRECEN csapata ellen vívták, ám ezúttal a debreceni csapat volt a jobb: 45/30.   

Csillogó ezüst a leányoktól a serdülők csapatversenyén | fotó: pecsivivas.hu


A versenyen készített fotók albuma megtekinthető a szakosztály Facebook-oldalán!