Hírek

Egy szép 6. helyezés a női csapaton; Hardi remekelése férfi egyéniben – MK 5.

Felnőtt Magyar Kupaforduló 5.
Budapest, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 2021. február 13–14.

A felnőtt hazai párbajtőröző mezőny mérte össze tudását a kupasorozat ötödik fordulóján a fővárosi Gerevich csarnokban.
A PTE-PEAC női csapata a 6., férfi csapata a 11. helyen zárta a csapat-találkozókat; egyéniben Hardi Ádám a 14. helyen végzett a mammut-mezőnyben. 

A szombati, egyéni versenyszámban a férfiak ismét magas létszámú, 146 fős mezőnyben versenyeztek. A pécsivívók közül ezúttal Hardi Ádám remekelt: az erős mezőnyben a legjobb nyolc közé jutásért is pástra állhatott, és végül a 14. helyen végzett, miután a 16-os táblán az egykori pécsi válogatott, Peterdi András állta útját, asszójuk 15/9 arányban végződött.
Patócs Zsolt tanítványának tökéletesre sikerült a csoportfordulója: mind a hat asszóját megnyerte, s még a szintén ex-pécsi klasszis Berta Dániel ellen is 5/4 arányú győzelmet szerzett. Ádám így a verseny rangsorának 10. helyéről kezdhette a táblát. A 64 között Karácsony (DANUBIUS RSC) ellen 15/9 arányban nyert, a 32-es táblán Liptay (BHSE) ellen aratott győzelmet 15/7 arányban. 
Merkl Levente a 37. helyen zárt, továbbjutása esetén Hardival kerültek volna össze.
A női mezőny 120 indulóval rajtolt. A pécsiek között a még csak serdülő Herke Réka végzett a 40. helyen, a többiek nem jutottak fel a 64-es táblára.

“Küzdelem”. A felvétel illusztráció. Fotó: pecsivivas.hu / Plazzeriano

A csapatverseny napján a férfiak versenyén 20 csapat indult. A PTE-PEAC a Farkas Domos, Hardi Ádám, Merkl Levente hármassal állt fel Hesz Krisztián vezetőedző “tartalék” jelenlétével. Az AVA csapatát kellett volna verni a nyolcba jutásért, amire még készülnie kell a pécsi csapatnak: 45/30 a békéscsabaiaknak. A 9. helyért indulva szép, 45/28 arányú pécsi győzelem született az NKSE csapata ellen. Majd egy nehezebb ellenfél következett: a BVSC 2 nem először győzedelmeskedik a kupasorozatban a mieink ellen: 45/34 a találkozó vége. A 11. helyért szerencsére egy szép győzelemmel zárult a verseny: 45/38 arányú PEAC-győzelem a DANUBIUS RSC ellen.

A női versenyt 17 csapat részvételével rendezte a szövetség. A fekete-fehérek ezúttal a serdülő Herke Réka, a kadét Magda Jázmin és a junior Miklós Fanni részvételével álltak fel. A nyolc közé jutásért ezúttal a DANUBIUS RSC csapatát verték a lányok 45/39 arányban. Az elődöntőért a későbbi aranyérmes, a VASAS csapata várt a PEAC-ra: 45/29 a Szász-Kovács Emese olimpikont is soraiban tudó VASAS-nak. Érdemes megjegyezni, hogy a legfiatalabb pécsi, Herke Réka 3/3-at vívott Emesével!
Az 5. helyért indult így a PEAC a helyosztók során: a BÉKESSY DEBRECEN csapata ellen szép, 45/41 arányú győzelmet fogott a Pécs, ám a 6. hely lett végül a PEAC végső helyezése, mivel – ugyan szoros találkozó során – 45/43 arányú győzelemmel a VASAS 2 szerezte meg az 5. helyezést. A befejezésben mindent megtett a legtapasztaltabb pécsi: 34/40-es állással vette át Miklós Fanni a záró asszót, és 9/5-ös győzelmet ért el benne. 
Végereményben az látszik, hogy a jelenlegi női csapat stabilan a nyolcban van, és képes is ott megmaradni – szinte bármilyen összeállításban. Imre Luca és Jakobi Julcsi jelenleg javasolt pihenőjüket töltötték.
A csapattagok edzői Patócs Zsolt, Bokrétás Csaba, Hesz Krisztián.