Hírek

Női 7. és férfi 9. helyezések az MK-forduló csapatversenyében

Felnőtt Magyar Kupaforduló 4.
Budapest, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 2021. január 23–24.

A felnőtt párbajtőrözők a Magyar Bajnokságot követő, idei első MK-fordulón versenyezhettek a sportág fővárosi fellegvárában.
A szombati, egyéni versenyszámokban a férfiak mammut-mezőnyben keltek versenyre. A 147 versenyző között a PTE-PEAC vívói ezúttal nem jutottak a legjobb 32 közé: Hardi Ádám a 35. helyen zárt, míg Merkl Levente és Farkas Bulcsú pedig még a 128-as táblán búcsúztak. 

A női mezőnyben 104 vívó lépett pástra, és a legjobb pécsi eredményt Miklós Fanni 16. helyezése jelentette. Magda Jázmin a 48., Herke Réka a 63. helyen zárták az egyéni versenyszámot.

“Fegyver a kézben.” A felvétel illusztráció: Fotó: pecsivivas.hu / Plazzeriano


Másnap a csapatversenyben a pécsi lányok triója ezúttal tartalék nélkül indult a 14 csapattal zajló küzdelemben: a középmezőnyben végezve a 7. helyet szerezték meg. A táblán a nyolcba jutásért az OSC csapata ellen 45/36 arányban diadalmaskodtak; a négybe kerülésért azonban a BVSC nyert 45/30-ra. Az 5–8 helyosztók során a BHSE iskolát adott a pécsi csapatnak az ötödik helyért zajló találkozón, ám a 22/45 arányú vereség után egy szép győzelemmel szerzett előnyt a PTE-PEAC a hetedik helyért folytatott találkozón. A csapat szinte végig előnyben volt a BVSC 2 ellen, ám az utolsó előtti asszóra az ellenfél egyenlített. A befejezésben a csapat számíthatott a legrutinosabb tagjára: Miklós Fanni 6/5 arányban nyert, így a találkozó 45/44 arányban ért véget. 

A férfi csapatversenyben 16 társaság indult, amelyek közül a Farkas Domos,
Hardi Ádám, Hesz Krisztián, Merkl Levente összeállítású PTE-PEAC a 9. helyen végzett. A legjobb nyolc közé jutásért nem sikerült megverni a VASAS 2 csapatát, így a 45/31 arányú verseséget követően a 9. hely megszerzésért indult harcba a négyes. Ezt a feladatot sikerrel, három szép győzelemmel teljesítette a PTE-PEAC férfi párbajtőrcsapata: az MTK ellen 45/26, az OVSE ellen 45/26, végül a legnehezebb ellenfél, az ALBA RÉGIA VA ellen 45/42 arányban nyert a Farkas/Hardi/Merkl hármas.