Hírek

Két bronz, egy hatodik s egy veterán elsőség az idei “veresi”

XII. Veresegyház Kupa
Veresegyház, 2020. október 23–24.

A veresi őszi versengés hagyománya idén sem szakadt meg: bár a járványügyi helyzethez már több versenyszervező is adoptálta magát, így is kevesebb a verseny. A Veresegyház Kupát is rövid határidővel hirdette meg a szervező VVSK, ám a pécsivívókat ez nem tántorította el az indulástól. Ezúttal két bronzérem és egy első helyezés jelenti a legjobb pécsi eredményeket: Imre Luca és Plazzeriano Gábor a szabadidős verseny egy-egy harmadik helyezettje, Rab Attila pedig a férfi veterán mezőny legjobbja volt.

A felnőtt B-kategória mezőnye nemek szerint két külön napon versenyezhetett. A pirosbetűs ünnepnapon a nők álltak pástra: a PTE-PEAC színeit Imre Luca, Machlik Míra, Machlik Borbála és Lorch Nikoletta képviselte a 31 fős mezőnyben. A két csoportforduló eredményei alapján a táblán Imre Luca először klubtársával vívott szorosat: Machlik Bori egy tussal kapott ki, s a 15/14-re győzedelmeskedő Luca még két szép győzelmet aratott az elődöntőig (Ormándi /ALBA RÉGIA VA/ ellen 15/10; Nagy /Békessy Debrecen/ ellen 15/13), amelyben az egykor Pécsett kezdő, s a versenyt végül megnyerő Kis Ágnes nyert 15/12 arányban.
Imre Luca így a 3., Machlik Borbála a 24., Lorch Nikoletta a 26., Machlik Míra pedig a 27. helyen végzett.

Imre Luca formában volt: serdülőként bronzérmet szerzett a felnőtt mezőnyben | Fotó: Kis Ágnes

 

A férfiak versenye 56 versenyzővel zajlott három pécsi: Hesz Krisztián, Rab Attila és Plazzeriano Gábor párbajtőrözőkkel.
A két csoportfordulót Hesz veretlenül hozta, így a rangsor 3. helyéről várta a táblát; Rab Attila 9/3 győzelem/vereség aránnyal a 9. helyről indult a táblán; Plazzeriano Gábor gyenge, 6/5 győzelem/vereség arányú csoporteredménye pedig a rangsor 27. helyét jelentette.
A táblán a kiemeltként a 16-ért vívó Hesz az ALBA Volán SC öttusázóját fogta ki, vesztére: a 15/9 arányú vereség Krisztiánnak a 17. helyezést jelentette. Rab 15/7, majd 15/10 arányú győzelmével a legjobb nyolcba került, ám a későbbi első helyezett Kovács (ALBA RÉGIA VA) ellene is bizonyított (15/4) így Rab a 6. helyen végzett.
Plazzeriano a 32-be jutásért 15/14-re nyert, majd az esélyesebb Kardos (MTK) ellen is nyerni tudott (15/12), és a nyolcba jutásért a helyi Nagy ellen ismételte az eredményt (15/12). Az elődöntőbe jutásért Brandt (SZVSZSE) ellen 15/14 arányban nyert, ám a Békessy Debrecen vívója, Serra Solt megállította 15/8 arányú győzelmével, így Plazzeriano bronzérmet nyert.

Utoljára februárban versenyezhetett a felnőtt mezőny. A visszatérés Rab Attilának egy hatodik, Plazzeriano Gábornak egy harmadik helyezést hozott | Fotó: pecsivivas.hu

A veteránoknak állított táblán tíz negyven feletti vívó között a dobogó legfelső fokára Rab Attila állhatott.