Hírek

Pécsiekkel zárult a B-vonal idénye Fejérben

Szabadidős Párbajtőr Szezonzáró
Székesfehérvár, 2019. május 19.

A PTE-PEAC sportolói egy szép 10. helyezéssel, valamint egy csapatbronzzal jöttek el az idényzáróról.
A B-kategóriás – néha szabadidősnek is nevezett – párbajtőrversenyek iránti érdeklődés rekordokat ért el, hiszen az idény során négy-öt verseny is száz feletti létszámmal zajlott a férfi, és 50–60 fővel a női versenyszámokban, ami még mindig azt jelzi, hogy a sportágban van élet a túlmagasztalt olimpiai célokon túl is.
A 2018/2019-es versenyidényt lezáró versenyt az SZVSZSE szervezte az öttusa egyik fellegvárának számító Székesfehérváron, ahol a tusázók nem voltak restek a vasárnapjukat a versenyre áldozni, és kissé szétszedni a B-mezőny amúgy is hullámzó papírformáját.
A férfiak kereken 100 fős mezőnyében Hesz Krisztián kiválóan menetelt, egészen a nyolcba jutásig. A csoporfordulót csupa győzelemmel oldotta meg, így a tábla 6. helyéről indulva két szép (15/7 és 15/13) győzelemmel került a legjobb nyolc kapujába: a későbbi ezüstérmes Csiszér azonban feladta a leckét, amit Krisztián ezúttal nem oldott meg, 15/8 az ellenfélnek, így Hesz a 10. helyen zárt. Plazzeriano Gábor egy vereséget szenvedett a csoportban, ám a tábla 15. helye nem hozott szerencsét számára: a csoportkörében alulteljesítő Harsányi, a BHSE versenyzője a táblán “nem a helyére” került, azonban formáját visszaszedve 15/13-ra legyőzte Plazzerianót, aki így idő előtt kiesett, és a 36. helyezést érte el.

A csapatversenyre Plazzeriano összeállt a Veresegyházi VSK apja-fia párosával: Szakmáry Sándorral és az ifjú Nándorral már aranyérmet szerző csapatot alkottak egy korábbi versenyen tavaly; idén bronzérmet szerzett a csapat.
Az egyéni versenyt követően 19 csapat indult a férfiak csapatversenyén, és a trió ezúttal Olasz meló néven esélyes volt a döntőbejutásra: előbb a Villa Complov csapatát verték 45/35, majd a legjobb csapatként rangsorolt MTK A csapatot 45/43 arányban. A VASAS ellen is jól haladt a “meló”, ám tíztusos hátrányukat az egyéniben bronzérmes, s így elfáradt Sándor ellen sikerült visszahozniuk, így a végén 44/44-nél a hirtelen halál döntött. Így az olasz melót a bronzhelyezésért végezhette el a trió: az NKSE csapatát 45/41 győzték le a harmadik helyért.

A tartaléktagnak járó érmet a szervezők egyik ifjú versenybírójának ajánlotta fel az Olasz Meló csapata… | fotó: pecsivivas.hu