Hírek

Három pécsi is döntőbe jutott a IX. Érd Kupán

IX. Érd Kupa
Érd, 2019. április 6.

A jövőre jubiláló verseny elérte történetének rekordlétszámát a felnőtt férfi és női szabadidős versenyszámokban. Rab Attila 132 vívó között szerzett érmet 5. helyezésével, a serdülők versenyein Reuter Ákos a 8., Imre Luca az 5. helyért kaptak díjat.

A B-kategóriás versenyidény végének közeledtét jelzi az Érdi Torna Club Vívószakosztályának áprilisi versenye. Az indulólétszámok idén minden eddigi rekordot felülmúltak, s talán szabadidős verseny másutt sem zajlott még idehaza ekkora létszámmal.
A női párbajtőrözők 62 fős mezőnyében Antonovics Dóra ismételte tavalyi eredményét: a 16. helyen végzett, miután a táblán egy szép győzelmet követően a negyeddöntőért összekerült a verseny későbbi aranyérmesével. Tombory Liza a 24. helyen zárt, miután egy táblagyőzelem után elakadt, és a 16-ba jutásért egy találattal elvesztette a mérkőzést.
A férfiak versenyén 132 párbajtőröző jelent meg, köztük argentin, honkongi, osztrák és román versenyzők is. A PTE-PEAC vívói közül Rab Attila szerepelt a legjobban a lyukas 256-os táblán. A kiváló vívókkal tűzdelt, szórt mezőnyben négy győzelem után már az elődöntőért szállt harcba, ám a fiatal Sztankovics legyorsulta a páston, így végül az 5. helyen végzett – óriási eredmény ekkora versenyen!

Rab eredményes idényben: 2. a szabadidős-, 1. a veterán (50+) ranglistákon. | Fotó: pecsivivas.hu / Plazzeriano G.

Hesz Krisztián is jól kezdett, ám a hatalmas táblán idő előtt összekerült a veresegyházi Szakmáryval: a 17. helyen végzett miután hirtelen halálban, egyetlen tussal vesztve nem juthatott tovább a 16 közé.
Mátyás Pál a 24. helyen végzett, miután klubtársát, Deák Szilárdot annulálta a 32-be jutásért, majd a következő, az NKESE Deák Istvánja állította meg. Plazzeriano Gábor ezúttal már a 64-es táblán elvérzett, miután a komlói góliát, Szokol Balázs könnyedén elintézte 15/11-re, így Plazzeriano a 38. helyen zárt; Deák Szilárd a 41. helyen végzett.

A serdülő (U14) fiúk 44 fős mezőnyében Reuter Ákos a 8. helyen végzett. Ákos a 16-os táblán ráérzett a nála előrébb rangsorolt Wermeser vívására, és 15/5 arányban verte, így bejutva a legjobb nyolc közé. Sajnos a továbbjutásban a DVE vívója, Pataky megakadályozta.

Ákos versenyről-versenyre az élen végez | Fotó: pecsivivas.hu / Plazzeriano G.

Pelle Dániel, Puskás Péter és Siker Mihály egyaránt a 16 közé kerülésért kaptak ki a táblán, s végeztek a 28., 29., 30. helyen.

A leányok ezúttal 49-en kezdték meg versenyüket, köztük a pécsi Imre Luca, Machlik Borbála és Lorch Nikoletta. Utóbbi kettő a legjobb nyolc közé jutás során estek ki, Bori a 10., Niki a 15. helyen végezve. Luca már a csoportfordulót is hibátlanul vívta, ám harmadik asszójára a táblán már elfáradt, így nem kerülhetett az elődöntőbe, s az 5. helyezésért járó érmet vihette haza.

Az Eszék Kupát követően Luca ismét a legjobb nyolc között | Fotó: pecsivivas.hu / Plazzeriano G.

További fotók az Érd Kupáról.