Hírek

Aranyak, ezüstök, bronzok: MEFOB és KIVIB 2019

MEFOB 2019
Debrecen, 2019. április 13–14.

A Magyar Egyetemisták és Főiskolások Országos Bajnoksága a vívósportban idén is a Békessy Debrecen szervezésében zajlott a cívisvárosban. A Pécsi Tudományegyetem versenyző hallgatói közül a legtöbben a PTE-PEAC Vívószakosztály és a komlói Villa Complov versenyzőiként képviselték egyetemüket.

A női párbajtőrverseny 33 indulója között Nyikos Zsófia ezüstérmet szerzett, Öhlmüller Sarolta a 7. helyen végzett. Hajdu Réka a 24., Varga Tímea a 30. helyen zárt.
A négy versenyző, Zsófi, Saci, Réka és Timi a csapatversenyben kivívták a PTE elsőségének jogát hat oktatási intézmény között. Előbb a Semmelweis Egyetem csapatát verték 45/39, majd a döntőben a Testnevelési Egyetem csapatát 45/37 arányban.

A PTE női párbajtőrcsapata a legjobb az idei MEFOB-on! | fotó: pecsivivas.hu

A férfi párbajtőrözők mezőnyét a Pécsi Tudományegyetem részéről komlói versenyzők képviselték: az 55 fős mezőnyben Gálffy Gyula a 28., Bondra Roland a 39. helyen végzett.

A PTE a férfi kard versenyszámban is képviseltette magát: Gyálffy Gyula a 23., Bondra Roland a 26. helyen végzett.
A csapatversenyre a BVSC sportolója Nagy Martin állt össze a komlói kardozókkal, az összeállítás a 4. helyre hozta a Pécsi Tudományegyetemet a hat csapat alkotta mezőnyben.

Katolikus Iskolák Vívó Bajnoksága
Pécs, CRNL Gimnázium, 2019. április 13–14.
A katolikus iskolák tanulói ismét pécsett versenyezhettek a sport mindhárom fegyvernemében a hétvége során a KIVIB megmérettetésén. A negyedik alkalommal életre hívott bajnokságot a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnázium (CRNL) és a PTE Pécsi Egyetemi Atlétikai Club Vívószakosztály szervezte, Haraszti Krisztina koordinálásával.

A pécsi katolikus iskolák tanulói a PTE-PEAC, valamint a CRNL Gimnázium szakkörének sportolói a párbajtőr versenyszámokban szép eredményeket értek el.
Három arany-, egy ezüst-, és két bronzérmet marasztaltak Pécsett a helyi párbajtőrözők.

I‐II. korcsoport fiú/lány (U9): 2. NYÁRI Boróka
III. korcsoport fiú (U12–13): 6. NYÁRI Koppány
III. korcsoport leány (U12–13): 1. JAKOBI Júlia (Szent Mór Pécs),
IV. korcsoport leány (U14–15): 1. IMRE Luca (Ciszterci Nev. Kp.), 3. FÜREDI Anna (Szent Mór Pécs), 5. HORVÁTH Anna (CRNL Gimn.) 10. HORVÁTH Virág, 11. KÖNTÖS Noémi (mindketten Ciszterci Nev. Kp.)

Jakobi Julcsi aranyérmet szerzett | fotó: pecsivivas.hu
A dobogó tetején az aranyérmes Imre Luca, mellette Füredi Anna, aki bronzérmet szerzett | fotó: pecsivivas.hu

V. korcsoport fiú/lány (U16–17): 3. KOVÁCS Alex, 9. KOMÁROMI Csaba, 12. SZENDELBACHER Márton, 13. KONCZ Csaba, 15. HORVÁTH Ferenc, 16. KISS Júlia (mindegyikük CRNL Gimn.)

VI. korcsoport fiú/lány (U18–20): 1. MERKL Levente, 3. FÜLEKI Máté, 4. LENKOVICS András, 6. RÓTH Norbert, 7. LENKOVICS Ákos, 8. IGNÁCZ Rebeka, 9. RÁBAI Barna (mindegyikük CRNL Gimn.)

Merkl Levi sérülése után aranyéremmel tért vissza… | fotó: pecsivivas.hu

További fotók a versenyről készült fotók albumában a szakosztály Facebook-oldalán.

Mindeközben a nemzetközi pástokon is született egy részben pécsi eredmény:
Patócs Zsolt edző egykori, szombathelyi tanítványa a dobogó legfelső fokára állhatott a magyar csapattal a junior világbajnokságon a lengyelországi Torun-ban.