Hírek

WESTEND Grand Prix Budapest – 2019

WestEnd Grand Prix
Budapest, BOK Sportcsarnok, 2019. március 08–10.

A párbajtőrvívás egyik legrangosabb versenysorozatának hazai állomásán – tavalyi részvételéhez hasonlóan – Öhlmüller Sarolta idén is elindulhatott. Az FIE (Nemzetközi Vívószövetség) versenyén Saci tavaly a 143. helyen végzett, amit idén javítani szeretett volna, ám a felkészülés hajrájában betegséggel küzdött.
Tavaly Saci csoportköre jól sikerült, és vívhatott a táblán, az idei verseny csoportkörében azonban csak a pool argentín tagját győzte le; a szerencse is elszegődött mellőle, hiszen három asszójában is 5/4 arányban kapott ki: olasz, orosz és horvát ellenfele is egy találattal volt jobb, így Saci az idei 262 fős mezőnyben nem került táblára, mivel a csoportfordulót követő rangsor 198., a végső eredménylista 214. helyére került.

Saci a versenyen, a példakép mezében… | fotó: Öhlmüller Sarolta, Instagram

Sajnos pont a születésnapomon vívtam a legrosszabbul ebben a szezonban, de ebből is tanulni kell, és menni tovább – vallja a pécsi párbajtőröző.

A világkupa-sorozat budapesti állomásának női versenyében idén sem került be magyar versenyző a legjobb nyolc közé. Az olimpiai aranyérmes Szász-Kovács Emese gyermeket vár; a legjobb eredmény azért igen szép: a BHSE vívója, Muhari Eszter a 15. helyen végzett.
A férfiak versenyének 317 fős mezőnyében is áttörés történt hazai részről: tíz magyar bekerült a 64-be, hat a 32-be; a még csak junior Andrásfi Tibor bronzérmet szerzett, Rédli András a nyolcadik helyen zárt. A két egykori pécsi klasszis, jelenleg is válogatott kerettag vívó ugyan elvárásaik alatt szerepeltek, de jó helyezést értek el a világ elitsportolóinak fővárosi versenyfordulóján: Peterdi András a 40., Berta Dániel a 110. helyen végzett.
A férfi versenyt a japán Kazuyasu Minobe nyerte, a nőit a román Ana Maria Popescu.